НИС САОПШТИО ДА НЕМА ОГРАНИЧЕЊА ПРИЛИКОМ КУПОВИНЕ ГОРИВА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Снабдевеност ланца бензинских станица компаније НИС је редовна и не постоје ограничења када је реч о куповини горива, саопштила је Нафтна индустрија Србије, након што су се на друштвеним мрежама појавиле информације о наводно ограниченим количинама приликом куповине нафтних деривата.

Нафтна индустрија Србије саопштила је да је снабдевеност ланца бензинских станица редовна и да Рафинерија нафте Панчево ради у нормалном режиму рада и на тржиште испоручује све неопходне нафтне деривате без икаквог застоја.

“На бензинским станицама НИС-а, које чине највећу малопродајну мрежу у Републици Србији, не постоје ограничења када је реч о куповини горива. Штавише, НИС је обезбедио довољне залихе нафтних деривата како би домаће тржиште било редовно снабдевено чак и у условима повећане потражње”, наводи се у саопштењу.

Подсећају да је у Рафинерији нафте Панчево у 2021. години остварен рекордан обим прераде сирове нафте и полупроизвода од 3,9 милиона тона и да је НИС спреман да одговори на потребе тржишта.

“И у наредном периоду фокус НИС-а биће на редовним испорукама свих врста горива и на стабилности тржишта у Републици Србији”, поручују из компаније.

Да подетимо, Влада Србије је синоћ, поводом информација које круже друштвеним мрежама, саопштила да Србија апсолутно нема никаквог проблема са снабдевањем нафтним дериватима.

“Свега има у довољњим количинама, тако да неко намерно шири панику, саопштила је Влада Србије”, навели су у Влади.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *