НЕСТАШИЦА МАСКИ У АПАТИНУ И СОМБОРУ, МАНИФЕСТАЦИЈЕ ОТКАЗАНЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Домови здравља у Сомбору и Апатину предузели су све неопходне мере препоручене од стране Завода за јавно здравље, пооштрене су дезифенкције објеката здравствених установа.

У највећем броју апотека у Сомбору и Апатину нема на стању заштитних маски.

У Централној градској апотеци Сомбор истичу за РТВ да је потражња за маскама била велика и да су јуче распродате последње залихе заштитних маски.

Туристичке агенције кажу да су путовања и аранжмани до априла отказани, што представља значајне губитке у пословању.

“Отказан је Сајам орхидеја у Будимпешти на који је око 200 људи из Сомбора, Куле, Оџака, Апатина и Бечеја требало путовати 21.марта. Свима који су купили карте враћамо новац. Међутим, није проблем у пролећним путовањима, колико су сада већ упитни и првомајски аранжмани или летовања већ у мају. Људи имају страх јер многи хотели из иностранства се двоуме да ли да враћају новац за већ уплаћена, али отказана ноћења. Сви смо у губицима и пословање трпи велику штету. Чекамо шта ће бити до 20. априла”, каже за РТВ Милена Манојловић, “Ocean Travel- Туристичка Агенција” из Сомбора.

Међународно такмичење моделара у спортском ваздухопловству у Сомбору заказано за 14. март (субота) је отказано због безбедности и здравља, али новонастале ситуације са вирусом, саопштили су “Аеро клубу” Сомбор.

Заказани концерт Краља Чачка у Апатину, такође је отказан.

“Због актуелне здравствене ситуације са COVID-19 вирусом и објављеном забраном окупљања у затвореним просторима за више од 100 људи, принуђени смо да откажемо концерт Краља Чачка заказан за суботу 14. март. Пошто не знамо колико дуго ће ова забрана бити на снази, не можемо ни да одредимо нови датум концерта тако да ћемо свима који су купили карте вратити новац. За враћање новца молимо да се јавите на исто место где сте карту и купили и новац ће вам (уз презентовану карту) у пуном износу бити враћен, саопштили су организатори Удружења “Мој Апатин”.

У туристичким организацијама Сомбора и Апатина кажу да ће стриктно поштовати све одлуке везано са актуелном ситуацијом, а да ће се поводом најављених предстојећих манифестација на отовреном, попут сајмова цвећа и сусрета олдтајмера, понашати у складу строгим препорукама надлежних органа.

“Figura Open” у Сомбору, који је требао окупити више стотина спортиста 29.марта је одложен до даљњег због актуелне ситуације са Корона вирусом, кажу у Спортском савезу Сомбор. У апатинском Спортском савезу додају да ће поводом заказаних утакмица у спортским халама са трибинама бити поштоване инструкције надлежних. (РТВ)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *