NEMA REGISTROVANIH SLUČAJEVA EPIDEMIJE MALIH BOGINJA U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA U SOMBORU

DRUŠTVO VESTI

U somborskim vrtićima nije registrovan ni jedan slučaj epidemije malih boginja, ali napominju da su od nadležnih dobili informaciju da će epidemija u Sombor stići polovinom februara.

U objektima Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ Sombor organizuju se roditeljski sastanci zbog epidemije malih boginja koja vlada u našoj zemlji.

Iz tog razloga, rukovodstvo PU „Vera Gucunja“ je donelo odluku da roditelji dece koja koriste usluge ove ustanove, do 09. februara 2018. godine vaspitaču treba da donesu potvrdu o vakcinaciji deteta, kojom će izabrani pedijatar garantovati da je dete primilo sve vakcine koje su predviđene za taj uzrast.

U PU „Vera Gucunja“, somborski Dom zdravlja još nije počeo da izdaje ove potvrde. Dok ne počne izdavanje potvrda u Domu zdravlja, roditelji dece su dužni da vaspitaču donesu fotokopiju detetovog kartončića vakcinacije.

Iz somborske Predškolske ustanove napominju da je kopija kartončića samo privremeno rešenje, te da je potvrda o vakcinaciji od nadležnog pedijatra obavezna kako bi dete moglo nastaviti da ide u vrtić.

Rukovodstvo PU „Vera Gucunja“ još uvek nije donelo odluku šta će biti sa decom koja nisu primila sve vakcine, a očekuje se da će narednih dana biti zauzet stav i o tome.