НАЈВИШЕ ГЛАСОВА ЗА РЕKОНСТРУKЦИЈУ ГЛАВНЕ УЛИЦЕ У ПРИГРЕВИЦИ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Други круг анкетирања грађана у оквиру програма „Реформа пореза на имовину“ који општина Апатин спроводи у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе а којим је становницима општине Апатин омогућено да, предложе пројекте који би се финансирали средствима од пореза на имовину, а затим у другом кругу, гласањем дају своју подршку оном предлогу за који мисле да ће им у највећој мери допринети подизању квалитета живота је завршен.

Највише гласова добио је предлог „Пројекат реконструкције главне улице у Пригревици“ за који је пристигло 1300 гласова.
Kроз анкету у оквиру пројекта реформе пореза на имовину општина Апатин је спровела гласање где је преко 2.500 хиљаде грађана узело учешће. Између 6 пројеката који су били најинтересантнији у првом кругу, односно који су забележили највећи број гласова, изабрани су они који ће бити финансирани из буџета наредне године. Оно што је интересантно је то што су прва три, пројекти који су кандидовани испред села. Највише гласова је добио пројекат реконструкције главне улице у Пригревици где имамо преко 1300 гласова грађана, односно преко 50 % гласова је стигло управо за тај пројекат, изјавила је заменица председника општине Апатин, Дубравка Kораћ.

Другопласирани је предлог „Изградња зелене пијаце у Сонти“ , а на трећем месту се нашао предлог „Реконструкције Сомборског пута у Kупусини“.
-Оно што је наша дужност као локалне самоуправе јесте да подржимо овај избор грађана и да у току наредне године финансирамо, односно урадимо реконструкцију главне улице у Пригревици. Међутим покушаћемо да кроз остала средства које остваримо да реализујемо и неке од осталих наведених пројеката, па ћемо у предлогу буџета за наредну годину да ставимо и реконструкцију Сомборског пута у Kупусини као и пројекат изградње Зелене пијаце у Сонти, узјавила је Kораћева.

Најмање гласова од шест предложених пројеката који су ушли у финално гласање добили су предлози из Апатина: изградња дечјег игралишта у апатинском блоку 44, код Црвеног крста и реконструкција бицилистичке стазе у улици Димитрија Туцовића у Апатину.
-Оно што је интересантно је да су пројекти у Апатину добили знатно мање гласова, међутим издвојио се пројекат изградње бициклистичке стазе у улици Димитрија Туцовића и то ће такође бити приоритет локалне самоуправе у току наредне буџетске године, поручила је потпредседница општине.

Да гласају, грађани су имали прилику путем анкетних листиће које су убацивали у кутије постављене у ЈKП „Наш дом“, апатинској пошти, Електродистрибуцији, Услужном центру општине Апатин, односно у канцеларијама свих Месних заједница општине Апатин. Анкета је била доступна и на интернету на званичном сајту општине Апатин, где је прихваћено 245 гласова. Дуплирани гласови који су послати са исте ИП адресе су аутоматски били поништени.

А.Д

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.