NAJLEPŠE BAŠTE: MARICA KELČ OD DEPONIJE NAPRAVILA PARK

APATIN DRUŠTVO VESTI

Naša sugrađanka Marica Kelč, ispred svoje kuće, na površini gde je bila rupa i divlja deponija, opleminila prostor zasadima cveća i drveća.- Mi i naše komšije nismo mogli da se izborimo sa bacanjem smeća na divlju deponiju pored pruge u ulici Nikole Tesle. Zbog toga sinula mi ideja da napravim ovde na tom zapuštenom mestu aleje sa cvećem-priča Marica, koja obožava cveće, a kao cvećarka radila je u Mariboru 40 godina, da bi se u penziji vratila u rodni grad.

Osim što je oplemenila zapušten prostor ona se potrudila i uz prugu, gde se takođe bacalo smeće, a zavladala amborzija, zasadila drveće i cveće.-Ima dosta posla da bi se sve održavalo ali kada nešto voliš ništa nije teško. Jutro i predvečerje posvećujem ovom prostoru a sa sestrom Sabinom uspevam da oplemenjujem i unutrašnje kućno dvorište. Ovde su ruže prioritet, a na javnoj površini sadim cveće koje je adekvatno za ovakve prostore-kaže Marica, koju mnogi prolaznici, šetači ka Dunavu, pitaju za savete. Ovaj kutak je ne samo ugodan za oko već se tu zaustavljaju i strani turisti koji dolaze na Dunav a tuda često prolaze kada idu u centar grada. Naša sugrađanka može sa ponosom da ovim svojim gestom pokaže kako pojedinac može ulepšati grad.-Za negu cveća ništa mi nije žao da uložim u potrebne preparate. Trenutno se borim protiv puževa koji su ove godine u nekakvoj invaziji. Ali moja ljubav prema cveću i urednom prostoru celoga života me prati -završava Marica Kelč.

Za razliku od mnogih koji sa ljubavlju uređuju svoja dvorišta Marica je izuzetak jer jedina oplemenjuje javnu površinu.

Akcija Najlepše bašte se završava za ovu godinu a simbolične nagrade sponzora za najlepše biće dodeljene za Apatinske ribarske večeri. Zeleni Tim je žiri od hortikulturista koji će ovenjivati najlepše prostore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.