НА ЗГРАДИ О.Ш. “ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ” У СОМБОРУ ОСВАНУО ЈЕ МУРАЛ НИКОЛЕ ЈОКИЋА.

DRUŠTVO SOMBOR VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

У питању је Сомборац, један од најпознатијих спортиста у свету, кошаркаш, освајач олимпијске медаље за Србију, НБА играч који ове године наступа на Ол Стар утакмици.

-Свакоднево радећи са децом на њиховом образовању и васпитању, трудимо се да им кроз примере приближимо да је све оствариво ако су спремни да раде на себи и да се жртвују за своје цилљеве. Никола Јокић био је наш ученик и он је прави пример за жртву, истрајност и посвећеност, у жељи да постане успешан у свом послу. Идеја нам је била да мурал гледа на спортске терене у дворишту школе, са којих је Јокић поникао и стигао до олимпијске медаље, каже Владимир Карановић, директор ОШ “Доситеј Обрадовић”.

Како сазнајемо из ове сомборске школе, за настанак тако великог мурала била су потребна велика стредства у односу на буџет са којим школа располаже.

-Реализација идеје поклопила се са кампањом Нике и НБА за Ол Стар меч. Компанија Најк и НБА су финасирали и осмислили изглед мурала, а цртао га је Андреј Јосифоски-Пијаниста, асистент на Архитектонском факултету у Београду. Било је потребно 6 дана да се мурал ослика и сви који смо учествовали у реализацији ове идеје смо задовољни како је све испало на крају, рекао је Карановић.

извор и фото: Сомбоњуз

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *