MOTOCIKLISTI IZ SLOVAČKOG GRADA NITRA GOSTOVALI U SOMBORU

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

SOMBOR- Dr Zoran Parčetić, predsednik Skupštine i Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice grada Sombora bili su domaćini motociklistima iz slovačkog grada Nitra i motociklistima Sombora koji, su u sklopu akcije zbližavanja slovenskih naroda, u parku na Sonćanskom putu zasadili mladicu lipe – stari simbol slovenstva.
Protokolarne poklone gostima je uručio Zoran Parčetić, a zamenik gradonačelnice Sombora Ratković je istakao da je lokalna samouprava sa zadovoljstvom prihvatila ugogu domaćina i podržala akciju negovanja prijateljstva i zajedništva među slovenskim narodima koju od 2015. godine organizuju motociklisti „Slovenski moto svet“ iz Slovačke.
-Raduje nas ovaj susret i akcija čiji je motiv zbližavanje slovenskog življa, podsećanje na istoriju, kulturu i zajedničke korene slovenskih naroda. Ova poseta predstavlja temelj za uspostavljanje saradnje, prijateljskih i ekonomskih odnosa slovačkog grada i grada Sombora – kazao je Ratković.
Uključivanje Srbije, odnosno grada Sombora, u akciju „Slovenskog moto sveta“, dogovoreno je prošle godine na moto skupu u Rusiji kada su se slovački motociklisti sa Markom Šarčanskim, somborskim motociklistom i inicijatorom osnivanja somborskog moto kluba, dogovorili o realizaciji akcije širenja slovenstva i sađenja mladice lipe u Somboru.
Domaćini su za goste pripremili program u duhu akcije slovenskog zajedništva, a slovački motociklisti nisu krili svoje utiske.
-Oduševljen sam organizacijom skupa i Somborom, gde se svi oseaćamo kao da smo kod kuće – rekao je Peter Cagala, predsednik slovačkih motociklista, iznoseći utiske o susretu.

Sombor  Antonio Ratkovic i predstavnici motociciklista dva grada zasadili lipu slovemnstva Sombor PRIJATELJSTVO Motocciklisti  dva grada  posle sadnje lipe slovenstva