МЛАДИ СОНЋАНСКИ ГЛУМЦИ У ЧЕТВРТАК ПРЕМИЈЕРНО ИЗВОДЕ ПРЕДСТАВУ “НОВИ СВЕТ НА КАКАВ СМО НАВИКЛИ”

APATIN KULTURA VESTI

Премијера представе под називом „Нови свет на какав смо навикли“, млађе групе Драмског студија Центра за културу и образовање из Сонте биће изведена 16. марта 2023. године од 19 часова у сонћанском Дому културе.

Текст „Свет на какав смо навикли“ настао је пре нешто више од 10 година и дело је младих сонћанских аутора, тада чланова прве генерације локалних глумаца аматера, док су још радили као Драмска трупа „Иште Позор“. Представа се свидела и другим драмским групама, па је од тада текст за овај комад доживео још две нове поставке. Једна је била одмах следеће године у извођењу Драмског студија одраслих Културног центра Апатин у режији Душана Гладића, а потом и неколико година касније у адаптираној верији под називом „За милион година“ – Драмског студија “Арс либери” из Бачке Паланке, у режији Ненада Еречковића, која је изведена и на фестивалу “Недеља позоришта” 2016. године. Након тога публикована је и књига „Свет на какав смо навикли“, која садржи овај текст.

Комад који су припремили млади глумци аматери из Сонте ће бити четврта верзија поменуте представе, а уједно, ово ће бити и најмлађа глумачка постава која је до сад играла овај текст.

Адаптацију и режију потписује Никола Добријевић, костим и шминка су дело Каролине Лукић, док су тон и светло у надлежности Саре Смиљанић.

У представи играју: Рената Грађански, Невена Шегрт, Теа Аугустиновић, Адриан Пишонић, Милица Матовић, Теона Беговић, Никола Вереш, Анђела Бутковић, Анђела Тадијан и Ива Брдарић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *