MISIJA “OPSTANAK”! MLADOST POJAČANA I MOTIVISANA DOČEKUJE PROLEĆE

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Nešto manje od mesec dana fudbaleri apatinske Mladosti pripremaju se za nastavak sezone u Vojvođanskoj ligi – grupa “Sever”. Situacija u taboru “crvenih đavola” je slična kao i pre godinu dana. Loš jesenji deo sezone upalio je crvenu lampicu u nekadašnjem superligašu i sve snage su usmerene ka početku prolećnog dela prvenstva u kojem će pravo na kiks biti svedeno na minimum.

Mladost je trenutno poslednjeplasirani tim vojvođanskog “Severa” sa samo 10 osvojenih bodova. Mnogo problema vezanih za igrački kadar, ponekad i nedostatak sreće, ali i splet nekih drugih okolnosti protkani su kroz prethodnih 15 kola, ali kraj Dunava se po svemu sudeći ovih dana uigrava neki mnogo bolji i konkurentniji tim.

Do sada su u pripremnom periodu odigrane dve prijateljske utakmice, sa Slogom iz Čonoplje 0:0 i Poletom iz Karavukova 4:0 (Divjak, Marin, Zorić, Uzelac) u kojima su puleni trenera Stamenića pokazali više nego za celu polusezonu. Razlog tome jeste drugačiji pristup obavezama, svest o ozbiljnosti situacije u kojoj se klub nalazi, ali i znatno pojačan igrački kadar.

Redove Mladosti pojačali su Daniel Faber (Bratstvo Prigrevica), Milan Petreš (Radnički Sombor), Jovan Vukobratović (OFK Šikara), Bojan Macanović (ŽAK Sombor) i Goran Basarić (BSK Bački Brestovac). Povratnici nakon dužeg odsustva od povreda su i Rade Medić i Petar Bursać, a golmansku opremu ponovo je zadužio i Marko Đumić, koji će biti alternativa Rašeti. Kada se uzme u obzir da su klub napustili samo Đorđe Mandarić i Jovan Ćopić, dolazi se do zaključka da je sastav itekako respektabilan i dobro pokriven na mnogim pozicijama, pa tako Zoran Stamenić neće biti na mukama kao jesenas.

“Polusezona je iza nas, prošlo je tako kako je prošlo, to treba da nam bude dodatni motiv u nastavku prvenstva. Ja sam zadovoljan kako momci rade, ono što je najvažnije u ovom trenutku jeste da nije bilo povreda. Ostaje nam još petnaestak dana do prvog meča u Bačkom Petrovcu, i sigurno je da ćemo biti maksimalno spremni. Video sam mnogo dobrih stvari u prethodna dva prijateljska meča, i nema razloga da ne nastavimo u tom ritmu”, kaže trener popularnih “crvenih đavola”.

O pojačanjima…

“Ne volim o imenima, ali Faber je igrač koji pravi razliku, doneo nam je ritam, mnogo će pomoći. Tu su i Petreš, Macanović, Basarić, koji je vredan dečko, bio je ovde, poznaje klub… Imamo i rekonvalescente, Divjak je bio odličan u ovim najnovijim izazovima, moram da ga pohvalim”, istakao je Stamenić.

Ambicije kluba su svakako vezane za opstanak u ligi.

“Ja sam uveren da ovaj tim vredi mnogo više od same borbe za opstanak. Jesmo u nezavidnoj bodovnoj situaciji, ali razlika nije velika, sigurno je da ćemo u svaku utakmicu ući maksimalno ozbiljno, sa željom da trijumfujemo bez obzira na ime protivnika”, zaključio je nekadašnji štoper, a sada trener apatinskog tima.

U subotu 24. marta Mladost će na stadionu kraj Dunava dočekati Zadrugar iz Srpskog Miletića, a nedelju dana kasnije u Apatinu je planiran mini turnir na kojem će pored “đavola” učestvovati i Terekveš iz Svilojeva, Jedinstvo sa Ribareva i kupusinski Partizan.

Drugi deo sezone počinje 10. marta, a Mladost u prvom prolećnom kolu gostuje imenjaku u Bačkom Petrovcu.

Rajko Bošković