МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ ПОСЕТИО ОПШТИНУ АПАТИН

APATIN POLITIKA VESTI

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетили су Центар за социјални рад у Апатину како би са надлежнима разговарали о унапређењу услова за рад и евентуалним проблемима са којима се сусрећу запослени.

Након пријема у општинској управи Апатин који је приредио председник општине Апатин Милан Шкрбић са својим сарадницима, министар и његова помоћница су радну посету наставили у апатинском Центру за социјални рад. Министар је са Николином Сучевић, директорицом ове установе обишао просторије Центра за социјални рад, након чега је одржан радни састанак са циљем унапређења социјалних услуга. Састанку је присуствовала и делегација општине Апатин, коју је предводио председник Милан Шкрбић.

Ђорђевић је истакао да је задовољан досадашњим радом овог центра, али да увек постоји простора за додатно унапређење и нагласио да Министарство има велике планове када је у питању побољшање услова за рад центара за социјални рад у целој Србији, које је и представио приликом ове посете.

-Центар за социјални рад представља кључну институцију у систему социјалне заштите и управо због тога мора да има најстручнији кадар и најбољу организацију рада, јер улога државе јесте да онима којима је помоћ неопходна исту и пружи на најбољи могући начин. Законом о изменама и допунама Закона о социјалној заштити сигурно ће се досадашњи рад подићи на још виши ниво, а верујем да ће запослени бити најзадовољнији када од првог јануара буде успостављен нови систем плата и тиме њихов материјални положај буде бољи, истакао је Ђорђевић.

Министар је нагласио да су до сада завршене три фазе пројекта „Оснаживање центара за социјални рад на територији Републике Србије“ којим су добијене препоруке везане за реорганизацију начина рада центара за социјални рад и професионалне компетенције запослених, на територији Републике Србије. Како каже, Министарство ће и у наредном периоду све активности усмерити ка остваривању још бољих услова живота свих становника Републике Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *