MESNA ZAJEDNICA DODELJUJE SREDSTVA ZA VANTELESNU OPLODNJU

APATIN POLITIKA VESTI

U prostorijama Mesne zajednice Apatin danas je održana konferencija za medije na kojoj su govorili Slobodan Obradodović, predsednik saveta MZ Apatin i Aleksandra Mačkić, sekretar MZ Apatin. Centralna tema konferencije bila je odluka da se u budžet mesne zajednice za 2018. godinu uvrsti i pomoć bračnim parovima za vantelesnu oplodnju u iznosu od 1.250.000,00 dinara.

Obradović je u svom obraćanju rekao da se na današnjoj sednici Saveta mesne zajednice Apatin na dnevnom redu našla tačka za dodelu pomoći za vantelesnu oplodnju koja je većinom glasova i usovjena. -Smatramo da je ovo jedan dobar korak u borbi protiv “bele kuge” i da ćemo uspeti da pomognemo makar jednom bračnom paru da se ostvare kao roditelji. – kazao je Obradović.

FONO Slobodan Obradović

Slobodan je dodao da će se truditi da i dalje budu servis građana i da će raditi na poboljšanju uslova i podizanju kvaliteta života svih građana.

Više o samom konkursu moglo se čuti od Aleksandre Mačkić koja je u svom izlaganju rekla da su se do 2004. godine iz samodoprinosa od 1% isplaćivala samo sredstva za sahrane, a da je nakon toga iz istog fonda počelo isplaćivanje jednokratne pomoći za rođenje deteta u visi od 500 evra.

-Ovim donetim odlukama se nastavlja pokušaj podsticanja nataliteta u našoj opštini, a te odluke se odnose na pomoć parovima koji prirodni putem ne mogu da se ostvare kao roditelji. U tu namenu izdvojeno je 1.250.000,00 dinara tako da će se moći odboriti najviše 5 zahteva jer visina iznosa jedne pomoći je 250.000,00 dinara. – izjavila je Aleksandra Mačkić.

FONO Aleksandra Mačkić

Pravo na ostvarivanje ove pomoći imaće svi bračni i vanbračni parovi na teritoriji mesne zajednice Apatin koji su iskoristili pravo na tri pokušaja vantelesne oplodnje koji se finansiraju iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.

O zahtevima će odlučivati petočlana stručna komisija na osnovu pravilnika o bližim uslovima i kriterijuma. Više informacija se može dobiti svakoga radnog dana u prostorijama MZ Apatin.