МЕЂУНАРОДНИ РУКОМЕТНИ ТУРНИР НА ПЕСКУ ОД 12. ДО 14. ЈУЛА

APATIN SOMBOR SPORT SRBIJA VESTI

Шести по реду Међународни турнир у рукомету на песку “Аpatin Beach Handball Tournament 2019” одржаће се од 12. до 14. јула на градској плажи код ресторана “Плава Ружа”.

Учешће на турнуру је пријавило десет мушких и четири женске екипе. Поред тимова из Београда, Суботице, Сомбора, Бачке Паланке, Пригревице и Апатина, такмичиће се учесници из Хрватске, из Спилта и Загреба, као и гошће из Бугарске.

Председник РK “Апатин”, Владимир Ђукић каже за радио Дунав да је турнир уписан у календар Европске рукометне федерације (ЕХФ) и да носи 300 бодова.

– ЕХФ-ов календар и програм такмичења у рукомету на песку препоручује Апатин клубовима који планирају учешће на Мастерс турниру који ће крајем лета бити одржан у Пољској. Стандардно, сваке године нам долазе клубови из Сплита, Загреба, наши пријатељи из целе Србије, а од ове године и женски тим из Бугарске, каже Ђукић.
Према његовим речима организацију турнира су и ове године помогли Порт-компани, Аутопраоница Делфин, Општина Апатин и Спортски савез Апатина.

Турнир почиње у петак, 12. јула, и њега ће отворити млађе категорије четири тима, из Пригревице, Апатина, Сомбора и Суботице. Утакмице ће се играти у суботу од 9 часова, док је за недељу предвиђено одигравање финалног сусрета и додела признања.

А.Дукић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *