МАKСИМАЛНА ТЕМПЕРАТУРА ДО 0, ТОKОМ ДАНА МЕСТИМИЧНО СА СНЕГОМ

APATIN SERVISNE INFORMACIJE VESTI

До краја дана нас очекује умерено до потпуно облачно и хладно време, местимично са снегом, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод Србије.

Ветар слаб до умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од -11 до -5 степени, а највиша од -4 до 0.

Почетком наредне седмице ујутру местимично магла и ниска облачност, умерен и јак мраз. Током дана у понедељак дневна температура испод 0 степени (ледени дан), од уторка у постепеном порасту.

Од понедељка до четвртка променљиво облачно, у уторак понегде краткотрајан слаб снег, а од среде до краја периода у планинским пределима и кошавском подручју дуваће умерен и јак, повремено и олујни јужни и југоисточни ветар.

У петак на северу и западу, а за викенд и у осталим пределима јаче наоблачење с кишом.

Због снега који је падао од поноћи до раних јутарњих часова, и констатне температуре испод нула степени, Зимска служба ЈKП ,,Наш дом’’ Апатин, реаговала је сољењем путних праваца у општини Апатин ( 1 и 2 приоритетна група).

Треба брзину вожње прилагодити условима и држати довољно растојање у односу на возило испред.

Возачима се саветује да користе зимске пнеуматике и поштују ограничења брзине.

Због ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

Моле се учесници у саобраћају да возе пажљиво и да прилагоде брзину кретања условима на путу. Саветује се возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе пажљиво.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *