ЛЕОНАРД ТУМБАС ПОБЕДНИК КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА “ЗЛАТНИ КОТЛИЋ АПАТИНА” У КУПУСИНИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Купусини је одржано квалификационо такмичење у кувању рибљег паприкаша, за велико финале такмичења “Златни котлић – Апатин 2022.” које ће бити одржано у оквиру 58. Апатинских рибарских вечери.

Победник такмичења у Купусини је Леонард Тумбас, друго место је освојио Давид Тумбас а треће Иштван Петер. Сва три такмичара су обезбедила бесплатно учешће у великом финалу такмичења за “Златни котлић”, које ће бити одржано 09. јула на тргу “Никола Тесла” у Апатину.

Подсећамо да ће и се и ове године пре финала, традиционално одржати и два квалификациона дана за “Златни котлић Апатина 2022.”. У четвртак, 07. јула могу да учествују искључиво такмичари из Апатина, а у финале ће проћи десет најбољих. Дан касније, 08. јула своје кулинарско умеће у припремању рибљег паприкаша ће имаи прилику да покажу и они који се пријаве стране, а финале ће проћи такође десет такмичара. Дан након великог финала, односно 10. јула биће одржано “Ревијално вече” у оквиру којег ће се такође припремати овај специјалитет, али без такмичарског значаја.

Заинтересовани се могу пријавити искључиво у просторијама Туристичке организације Апатин (Петефи Шандора 2а) радним данима, где ће преузети уплатницу за котизацију која износи 3.000 динара по котлићу. Износ котизације је идентичан за свако вече такмичења укључујући и ревијално вече, док је учесницима великог финала које су место изборили освајањем једног од прва три места у квалификацијама по апатинским селима обезбеђено бесплатно учешће у финалу. Пријаве се примају до испуњења броја планираних места.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *