КРИЗНИ ШТАБ ПРЕПОРУЧИО ДА ПОСТОЈЕЋЕ МЕРЕ ОСТАНУ НА СНАЗИ И ДАО ОДОБРЕЊЕ ДА У ПОНЕДЕЉАК ПОЧНЕ ШКОЛА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Кризни штаб одлучио је данас да све постојеће мере остану на снази и даље, јер је оцењено да дају резултате.

Како је новинарима после седнице Кризног штаба рекла министарка рада и социјалне политике Дарија Кисић Тепавчевић, одлучено је да досадашње мере остану на снази до даљњег, а процењено је и да нема препрека за наставак школске године од 18. јануара.

Она је пренела да се одлука о задржавању мера, односи на обавезан PCR тест за улазак у земљу, као и на рад угоститељских објеката до 20 часова.

За улазак у земљу остаје обавезан негативан PCR тест за стране држављане, док држављани Србије уколико немају негативан PCR тест на уласку у земљу морају у изолацију од десет дана или до негативног теста.

Радно време угоститељских објеката остаје до 20 сати, укључујући и Нову годину која се дочекује по Јулијанском календару а продавница до 21 сат.

На основу епидемиолошке ситуације, како је навела, процењено је да су услови такви да нема препрека за наставак школске године од 18. јануара.

-Наставиће се похађање основних и средњих школа по динамици каква је била пре распуста, објаснила је она.

Кисић-Тепавчевић најавила је и да ће, с обзиром на пад учесталости обољевања, Институт “Бањица” почети да ради у нековид режиму.

Раније успостављене мере такође остају на снази. Забрањено је окупљање више од 5 људи, а маске у затвореном простору су и даље обавезне.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.