KRENULI OD NULE, A DOGODINE MOŽDA U VIŠEM RANGU TAKMIČENJA

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Pre samo godinu dana Fudbalski klub “Terekveš” iz Svilojeva je prolazio kroz teške trenutke jer su izgubili jednog od glavnih sponzora kluba pa su morali ponovo da krenu takmičenje iz najnižeg ranga, a to je Međuopštinska liga 2. razred.

Napravljena je nova uprava, a na čelo kluba i mesto predsednika je došao Dušan Dedić koji je uz pomoć svih igrača i sekretara kluba Sime Egića uspeo da stabilizuje klub i okupi sve domaće igrače i da sa takvom ekipom krenu u takmičenje. Rezultat kome se niko nije nadao došao je za samo godinu dana jer su Svilojevčani na kraju sezone na deobi prvog mesta sa somborskom Šikarom koja je ipak na prvom mestu zbog bolje gol razlike, ali postoji nada da se Terekveš nađe u rangu više no to će zavisiti od više faktora.

-Svi seniori su se odrekli nekih honorara i sredstava za opremu, a sva sredstva koja smo imali ulagali smo u mlade. Nemamo sponzora, ali su nam pomagali dobri ljudi iz Svilojeva i nadam se da će ih u narednom periodu biti još više. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim i meštanima Svilojeva koji su nam pomagali, ali i igračima koji su uprkos ličnim obavezama dolazili na treninge i najzaslužniji su za dobre rezultate Terekveša ove sezone. – kaže za Dunav radio, sekretar klub Simo Egić.

Egić dodaje da su u teškim trenucima imali veliku pomoć opštine Apatin i Sportskog saveza opštine Apatin koji su im uvek bili na raspolaganju, kao i Mesnoj zajednici Svilojevo i njenom sekretaru Željku Rašeti.

Da su rezultati dobri potvrđuje i činjenica da Terekveš ove godine nije izgubio ni jednu domaćinsku utakmicum, a samo pet puta je osetio gorčinu poraza.

U okviru kluba počelo se sa radom sa mlađim kategorijam, a svilojevački klub trenutno broji oko dvadesetak mališana koji vredno treniraju fudbalske veštine u ovom klubu. Svi treneri rade volonterski i u klubu ih drži samo velika ljubav prema sportu i želja da u “Napretku” stasaju neke nove fudbalske zvezde.