КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА У АТЕЉЕУ ШЋЕКИЋ

APATIN KULTURA SOMBOR SRBIJA VESTI

У атељеу апатинског сликара и архитекте Небојше Шћекића јуче је одржана прва у низу креативних радионица намењених едукацији и промоцији уметности у нашем граду.

У знаку пролећа и почетка културних дешавања у Апатину, ово је мали али садржајан допринос отварању врата уметности, лепоти живљења, промоцији личног стваралаштва и буђењa свести о потенцијалима које тек треба да препознамо у себи, каже Шћекић.
Учеснице прве креативне радионице су полазнице “Хата јоге” из Апатина, најзаступљеније гране јоге на свету.

Јога је хармонија даха и покрета, а кроз сликарство које је такође уметност покрета, спајају се две ванвременске путање у једну заједничку нит која их повезује, а то је пре свега лепота уметности и присутности у садашњем тренутку, као и уживања у малим стварима које чине срећу. Успеху радионице је додатно допринела опуштена и креативна атмосфера сликарске оазе атељеа Шћекић, каже инструкторка јоге Сања Шијан.

Шћекић додаје да овакве креативне радионице доносе бројне бенефите.

-Пре свега бих као једну од драгоцености радионице навео значај групе, тимски рад и друге интеракција које су биле изузетно добре и помогле да осетимо колико талената и могућности имамо у себи, а чега и нисмо свесни. Додатни успех је ако смо пробудили неки скривени таленат, па неко од полазника настави да се усавршава у сликарству. Мој утисак је да је свако унео баш оно што је било потребно да се игром четкица и боја састанемо са самим собом, поручује Шћекић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *