KONOBARICA IZ APATINA PRONAŠLA TORBICU SA 30.000 EVRA I VRATILA JE VLASNIKU

DRUŠTVO

Dvadesetčetverogodišnja konobarica A.R iz kafe bara „Momento“ na novoj pijaci u Apatinu, pronašla je torbicu sa 30.0000 evra, i vratila ih vlasniku koji je krenuo u kupovinu stana u Sombor, a u ovaj kafić je zastao kako bi se osvežio.

– Gost se u lokalu pojavio u ranim poslepodnevnim satima, popio piće i ubrzo nakon toga izašao. Na njegovom mestu je ostala crna torbica, koju sam uredno odložila u šank, pretpostavljajući da će se vratiti, kaže ova konobarica koja je insistirala da ne objavljujemo njeno ime niti fotografiju.

Njenim rečima svedoči radni kolega, Nemanja Oreščanin, koji je došao na predaju smene u momentu kada je stigao zaboravni gost.

– Nedugo nakon što je koleginica pronašla torbicu, zabrinuti vlasnik se pojavio na vratima lokala. Ona mu je predala torbicu, rekavši da je bila na sigurnom i da ju niko nije dirao. Usledilo je prebrojavanje, a uplašeni vlasnik je veoma brzo utvrdio da su sve pare, tačnije 30.0000 evra na broju pa je ponudio i nagradu. On je objasnio da živi u Hrvatskoj te da je novcem planirao kupovinu stana u Somboru.

-Naša koleginica se zahvalila na ponudi rekavši da je i ona doživela situaciju u kojoj joj je vredna stvar bila vraćena, kao i to da je njena dužnost i obaveza da pronađene stvari uredno ostavi i sačeka da vlasnici dođu po njih.

Ipak, zahvalni gost je uz insistiranje ostavio hiljadu dinara želeći da se na bilo koji način zahvali, kaže radni kolega.

Iako ne želi medijsku pažnju, odlučili smo da njena dobrota i profesionalnost ne prođu nezapaženo. Ovim tekstom se želimo zahvaliti ovoj skromnoj devojci i ukazati na njeno poštenje i primer koji bi svi trebali slediti.

Svaka čast A.R.!

4 thoughts on “KONOBARICA IZ APATINA PRONAŠLA TORBICU SA 30.000 EVRA I VRATILA JE VLASNIKU

  1. BRAVO DEVOJKO POŠTENA … DIVIM TI SE …RETKOST DANAS ….DOLAZIMO 22.6. U APATIN NA KONCERT –BAJA MALI KNINDŽA– A U ,, MOMENTO“ NA JELENKA ROGONJU , A DONOSIMO ZA PROBU ,, NEKTAR “ BANJALUČKO …POZZZ IZ BANJA LUKE ..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.