КЉАЈИЋЕВО И ЧОНОПЉА ФОРМИРАЛИ ЗАЈЕДНИЧКИ РУКОМЕТНИ КЛУБ

RUKOMET SPORT VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

У Кљајићеву и Чонопљи је рукомет одувек био спорт који спаја људе. Вођени том идејом рукометни ветерани Зоран Ћујић, Горан Хајдин и Небојша Видовић су покренули иницијативу и ујединили ова два села у један клуб који носи назив ОРК „Кљајићево – Чонопља“. Како кажу идејни творци овог пројекта, први и основни циљ је рад са млађим категоријама кроз школу рукомета, а не занемарује се ни сениорски погон који ће се у сезони пред нама такмичити у Трећој рукометној лиги, док рукометни ветерани клуба активно учествују на турнирима широм земље.

-Визија да се Кљајићево и Чонопља споје када је у питању рукомет родила се још пре десет година, а чињеница да су села све мања и да је тренд одлива становиштва из наших средина велики, натерао нас је да удружимо снаге и кренемо у реализацију ове деценијске идеје. Већ на првом тренингу у Чонопљи се окупило 35 дечака и девојчица жељних доказивања и дружења, а са истим циљем за неколико дана крећемо у реализацију школе рукомета и у Кљајићеву. Морам истаћи изузетну сарадњу са основним школама у оба села, уз безрезервну подршку града Сомбора, бивших играча и локалних привредника који су препознали нашу идеју здравог развоја деце и младих. Имамо изузетну координацију са фудбалским клубовима „Слога“ и „Кордун“, јер сви имамо исти циљ, а то је понудити младима спортске садржаје који ће склонити децу са улице и научити их здравом начину живота, истакао је Небојша Видовић.

Сениори новоформираног Рукометног клуба „Кљајићево – Чонопља“ ће своје првенствене утакмице играти у оба села, а када је у питању први тим у конкуренцији дама, још увек није формирана екипа која би се такмичила у некој од лига, али је план да у будућности дође и до тога.

-Пријављене локације за такмичарске утакмице су Основна школа „Никола Тесла“ Кљајићево и Спортски центар „Слога“ Чонопља, тако да намеравамо користимо обе локације за мечеве у којима ћемо бити домаћини. У плану је учешће девојчица и дечака кроз званична такмичења млађих категорија Рукометног савеза Војводине, а за четири до пет година, када нам кроз школу рукомета стасају девојчице за сениорско такмичење, имамо у плану да оформимо и женску екипу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *