ЈОШ ЈЕДАН УСПЕШАН НАСТУП АТЛЕТИЧАРА ИЗ АПАТИНСКЕ ОПШТИНЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Протеклог викенда млади атлетичари из апатинске општине и сениори АК Апатин имали су добре наступе на такмичењима у Црвенки, Зрењанину, Крагујевцу и Бечу.

Младе атлетичарке из Апатина и Пригревице имале су одличан наступ у Црвенки на Меморијалном купу „Петко Зорић“ који је организовао Атлетски клуб Црвенка на челу са Неђом Зорићем, где су наступиле Милица Занзе која је славила у трци на 60 метара и у скоку у даљ, Милица која је још увек члан АК Апатин од недавно тренира у Сомбору. Сјајан наступ и највећи број освојених медаља имала је Пригревчанка Ракас Тамара, која је поред два друга места у тркама на 60 и 200 метара освојила прво место и у штафети 4х200 метара (Уна Чегар – Тамара Ракас – Софија Бујић – Николина Половина). Софија Бујић освојила је треће место у трци на 60 метара, десето место у скоку у даљ и била је чланица победничке штафете, Николина Половина била је шестопласирана на 60 метара, седмопласирана у скоку у даљ и чланица победничке штафете, Уна Чегар је освојила четврто место на 200 метара и пето место на 60 метара и била је чланица победничке штафете. Чегар Хана освојила је пето место на 60 метара и четврто место на 200 метара, уз децу су у Црвенки били тренери Бојан Томашевић и Мариана Чегар Лукић.

У Зрењанину је одржан 5. Зрењанински полумаратон, где је наступило неколико чланова АК Апатин, најуспешнија је била Весна Богишић Вицко која је освојила треће место у трци на 7 километара, одличан наступ у трци на седам километара имала је Марија Бубало. Штафета АК Апатин у саставу Мирослав Пешић, Александар Стајић и Немања Ђурић освојила је четврто место у укупном пласману. У Зрењанину су још наступили Жива Вијоглавин, Игор Бакош, Бахадур Коп Гурунг.

У Крагујевцу је одржан 9. Крагујевачки полумаратон, где је сјајан наступ имао Предраг Вејин који је освојио прво место у својој старосној категорији и у укупном пласману 11. место у конкуренцији 250 такмичара.

У Бечу је одржана женска трка у којој је учествовало 15 хиљада жена из 25 земаља међу којима и чланица АК Апатин, Александра Буркановић у трци на 10 километара.

Чланове Атлетског клуба Апатин наредног викенда очекују наступи на тркама у Загребу, Новом Саду, Сремској Митровици.

Поред учешћа на тркама Атлетски клуб Апатин, спроводи радње на припреми и реализацији јубиларног 25. Апатинског Дунавског полумаратона, који се одржава 17. октобра 2021. године, и за који влада велико интересовање како од учесника из 14 земаља тако и локалних рекреативаца из Апатина који су се ове године пријавили за трке на 21,097 км, 10 км и у штафетним тркама 2х5 километара. Пријаве се могу обавити до 10. октобра на сајту трке www.dunavskipolumaraton.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.