ЈОШ ДАНАС ПРИЈАВА МЛАДИХ ЗА 100 ЕВРА! СУТРА ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА

APATIN EKONOMIJA VESTI

Сви млади који имају између 16 и 30 година, уколико то нису већ урадили, могу још данас да се пријаве за државну помоћ од 100 евра. Они који су већ били пријављени и који су добили новац у фебруару, не морају поново да се пријављују, јер ће им помоћ бити аутоматски исплаћена.

Раније је пријављено 1.059.425 младих, а из Министарства финансија кажу да се од 16. маја до јуче ујутру пријавило још 40.495 младих. Из ресорног министарства најављују да ће исплата новца почети већ сутра и трајаће три дана, односно до 3. јуна.

Сви млади који су се већ пријавили током фебруара за ову државну помоћ, не морају поново да се пријављују, већ ће им њихово 100 евра бити исплаћено аутоматски. Процес пријаве је поново отворен због оних који су у међувремену напунили 16 година, или због оних који нису искористили право на државну помоћ током фебруара и нису се пријављивали, а још данас то могу да учине на порталу Управе за трезор.

У пријави је потребно навести број личне карте, ЈМБГ и избор рачуна у банци у којој особа жели да прими 100 евра. Уколико то лице нема рачун у банци, бира само назив банке, а Министарство финансија ће у његово име отворити рачун у тој банци, и он ће са својим личним документом бити у могућности да тај новац подигне.

Министар финансија, Синиша Мали је изјавио да ће и грађани који су од фебруара до јуна напунили 30 година добити помоћ, зато што се из првог круга аутоматски пребацују пријаве за други круг.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *