JAVNI POZIV ZA NABAVKU OPREMA ZA ANGIO SALE ZA BOLNICE U SOMBORU, SUBOTICI I ZRENJANINU

DRUŠTVO SOMBOR VESTI VOJVODINA

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je javni poziv za podnošenje ponuda za nabavku medicinske opreme za opremanje tri sale za katetarizaciju (angio sale) za potrebe opštih bolnica u Subotici, Somboru i Zrenjaninu. Rok za podnošenje ponuda ističe 9. decembra 2016. godine u 11.00 časova. U skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o rebalnsu budžeta za 2016. godinu, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 150.000.000,00 dinara za realizaciju ovog projekta.

Opremanjem novih angio sala u više gradova u Vojvodini, doprineće se bržoj dijagnostici i zbrinjavanju pacijenata sa srčanim oboljenjima, kojasu u Vojvodini jedan od vodećih uzroka smrtnosti. Srčane bolesti su uzrok više od polovine svih smrtnih ishoda u Vojvodini. Adekvatno i pravovremeno lečenje bolesnika sa akutnim koronarnim sindromom je od odlučujućeg značaja za smanjenje smrtnosti i trajnih posledica na funkcionalni status bolesnika.
Efikasno lečenje bolesnika sa akutnim koronarnim sindromom zahteva što ravnomerniju geografsku raspoređenost angiosala. Trenutno u našoj zemlji ima 22 angio sale od kojih su samo dve u Vojvodini, i to u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Nabavkom još tri angiosale, koje će da budu smeštena u različitim krajevima Vojvodine, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine podržava politiku Pokrajinske vlade u obezbeđivanju zdravstvene zaštite koja je jednako dostupna svim građankama i građanima, kao i u očuvanju i unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Detaljne informacije o objavljenom pozivu za podnošenje ponuda za javnu nabavku opreme za tri sale za kateterizaciju, načinu i rokovima podnošenja ponuda, mogu se pronaći na internet prezentaciji Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine(www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs ) i na portalu javnih nabavki (www.portal.ujn.gov.rs).