ИЗЛОЖБА РАДОВА КОРИСНИКА УСЛУГА ДНЕВНОГ ЦЕНТРА ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У апатинској галерији „Меандер“ ће сутра, 03. децембра 2021. године од 19 часова бити отворена изложба радова корисника услуга Дневног центра за особе са инвалидитетом и интелектуалним тешкоћама под називом „Путем наше маште IV“.

Услуга Дневни центар за особе са физичким инвалидитетом и интелектуалним тешкоћама се састоји од унапређења квалитета живота корисника у властитој социјалној средини кроз одржавање и развој социјалних, психолошких, физичких функција и вештина како би се у што већој мери оспособили за самосталан живот.

Радно – окупационе активности се спроводе и реализују уз свакодневни надзор сарадника, где се примењују различити облици и методе рада уз примену различитих средстава и материјала за рад, како би корисници у што већој мери ојачали своје когнитивне, моторичке, перципитивне и моторичке функције и вештине.

Током израде ликовних продуката, корисници су имали могућност да упознају и примене различите технике рада, стварање дезена и украса из неизменичних геометријских фигура у одређеном редоследу уз примену различитих материјала за рад. Декор геометријских облика помаже им да склопе различите величине и боје како би добили композицију дела.

Поставка у апатинској Галерији ће трајати до 16. децембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.