IZLOŽBA MAKETA U DOMA ZA STARE

APATIN VESTI

Uz podršku Doma za stare i penzionere Apatin a povodom Dana planete zemlje , UG Apatinska plovarica je u ovoj ustanovi otvorila izložbu maketa Apatinca Mišike Molnara, sa temom građevine i plovila svih mora sveta.

Slađana Šušnjar direktorka ustanove je u svom pozdravnom govoru izrazila zadovoljstvo što je baš apatinski Dom za stare i penzionere odabran za otvaranje jedne ovako značajne izložbe. Pred korisnicima ustanove, gostima i ljubaznim osobljem su se našle verne kopije građevina i plovila koje su obeležile istoriju prekomorskih puteva.

Nakon što je Sofija Pualić Špero koordinator UG Apatinska plovarica za ekologiju napravila kratak uvod u otvaranje izložbe, Miodrag Baćanov predsednik udruženja, i autor izloženih maketa Mišika Molnar su neposrednim kontaktom uveli prisutne u  tematiku izložbe.

U postavci ove izložbe su se našle verne kopije čuvenog Titanika, ausrtalijskog svetionika –hotela, ravničarske vetrenjače, čamca Apatinca, Hrama kraj Dunava i još nekolicine eksponata vezanih za istorijski razvoj Dunava i Apatina. Za svaku od tih maketa autor Mišika Molnar je u zanimljivom uvodu približio prisutnima ciljeve svog rada, a ono što ih je posebno impresioniralo je bio podatak da su sve makete rađene isključivo od  štapića za sladoled, a da je samo za Titanik trebalo oko 5000 štapića.

Izložba u Domu za stare i penzionere je otvorena do utorka kad je planirana poseta mališana iz PU „Pčelica“ koji će na ovaj način simbolično označiti zatvaranje izložbe. Sa ovog skupa je i pokrenuta inicijativa prikupljanja štapića od sladoleda u Domu za stare i penzionere Apatin, od kojih će Mišika Molnar izraditi maketu Doma koja će biti istaknuta na počasnom mestu u ovoj uspešnoj ustanovi.