IZBORNA KONFERENCIJA SPS-a u APATINU

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Na Trgu Nikola Tesla u Apatinu danas je održana izborna konvencija koalicije „Dr Živorad Smiljanić, SPS-Jedinstvena Srbija i Narodni pokret(Dinara,Drina,Dunav) u prisustvu članova i pristalica koalicije.Ovom skupu je prisustvovao i predsednik SPS i ministar u Vladi Srbije Ivica Dačić, predsednik Pokrajinskog odbora SPS u Vojovodini Dušan Bajatović, predsednik Pokrajinskog odbora Jedinstvene Srbije Srdjan Kružević, predstavnici Narodnog pokreta, Joška Broz ispred Komunističke partije i rukovodstvo Opštinsko odbora SPS Apatin na čelu sa predsednikom dr Živoradom Smiljanićem.

-Zadovoljstvo mi je što sam u Apatinu posebno jer sam pre ovoga govora posetio fabriku za koju sam 2013. godine položio kamen temeljac.Često se ne izgrade fabrike nakon polaganja kamena temeljca ali ovde je izgradjena  velika i lepa fabrika i to je nešto konkretno što je uradjeno i to je dobar primer za budućnost.Razgovarali smo sam vlasnikom, Italijanom, koji ima nameru da proširi svoju saradnju ne samo u Srbiji nego i u Rusiji i sigurno je da ćemo pomoći da ostvari svoje želje.Kada danas pominjemo nekadašnju Jugoslaviju to nije žal za prošlošću nego potreba da se pojedine vrednosti toga vremena ponovo ugrade u našu zemlju- rekao je, osim ostalog, Ivica Dačić,predsednik SPS Srbije. i dodao da nema potrebe da govorimo otome ko je šta uradio i ko je bolji ili gori ili da se medjusobno blatimo jer narod to zna i može sam da proceni kome će dati svoj glas na izborima.

Prisutnima  se obratio i Dušan Bajatović koji je govorio o potrebi reindustrijalizacije Srbije jer bez nove proizvodnje nema ni boljeg života, besdplatnog školovanja, zdravstva, većih penzija itd. , bez toga nema ni socijalne pravde.Predsednik Opštinskog odbora SPS Apatin dr Živorad Smiljanić je podsetio na to šta je sve uradjeno u Apatinu dok je SPS na vlasti i da će i nadalje nastojati da se poveća brpoj privrednih objekata u kojima bi se mogli zaposliti Apatinci.Na konvenciji je prema informacijama organizatora , bilo oko 1500 okupljenih.

PREDIZBORNI SKUP KOALICIJE SPS-JS U SOMBORU

Dacic u Somboru s(1)
Ivica Dačić,predsednik SPS,danas u Somboru rekao:-Poručujem onima koji se na rečima zalažu za veliku Srbiju, ne može Srbija s tom politikom da bude velika, rekao je Dačić, ne prozivajući imenom Šešelja. On je dodao:-Za ratnohuškačku politiku koja poziva na unapred izgubljene ratove ,Srbija može da bude samo manja, manja i sve slabija,slabija.Nama je potrebna velika Srbija sa poštovanjem koje imamo svuda u svetu,i pre svega ,koliko je svaki naš državljanin veliki.Srbija ne može da bude velika,ako su njeni građani mali.Srbija treba da bude zemlja jednakih i ravnopravnih građana ,bez obzira na veru i nacionalnost,zaključio je Dačić-uz konstataciju da Srbija treba da bude zemlja mladih i srećnih ljudi.