ИЗ МУП-а АПЕЛУЈУ НА ТРАКТОРИСТЕ ДА ПОШТУЈУ САОБРАЋАЈНЕ ПРОПИСЕ

DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Пошто се највећи број саобраћајних незгода у којима страдају возачи трактора догађа у време када су у току пољопривредни радови, из Министарства унутрашњих послова апелују на возаче трактора и других радних машина да се доследно придржавају свих саобраћајних прописа и тиме сачувају свој живот.

Управа саобраћајне полиције истиче да је од почетка године у саобраћајним незгодама у Србији погинуло пет возача трактора и један путник у тракторској приколици, а на шумским путевима и њивама живот је изгубило девет особа.

“Позивамо возаче ових возила да поштују мере безбедности, да не управљају возилом под дејством алкохола, као и да са обрадивих површина и земљаних путева на коловоз не износе блато, али и да се на саобраћајнице укључују када се увере да је то безбедно. Такође апелујемо да редовно обављају техничке прегледе, да им светлосно-сигнални уређаји буду исправни, као и уређаји за спајање вучног и прикључног возила, те да користе жуто ротационо светло у условима смањене видљивости и ноћу. Истичемо да је трактором забрањено вући више од два прикључна возила, тако да у прикључном возилу које вуче трактор може бити највише пет особа, а у товарном простору мотокултиватора три, стоји у допису МУП-а.

Министарство унутрашњих послова апелује и на остале учеснике у саобраћају да буду додатно опрезни и да посебну пажњу обрате на возаче трактора и других радних машина.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *