ИЗ МОГ УГЛА: НАПУШТЕНА УЛИЦА, КАЗНА, НЕСТАЛА ДЕВОЈКА, ПРИСТАН,

APATIN IZ MOG UGLA VESTI

НАПУШТЕНА УЛИЦА

Станари зграда у С-5 и С-6 тврде да њихов колски пут није очишћен ралицома ниједне зиме због тога што је наводно реч о слепој улици у Блоку 112. Лед који се створио после снежних падавина угрожава не само возаче већ и пешаке који једним делом испред и између зграда немају тротоаре, чак ни до овдашње локалне бакалнице. У овом делу града, у поменутим зградама, највише је старачког становништва, пензионера, који ако ништа ујутру морају да купе млеко и хлеб а све им је то отежана због данима већ залеђеног друма. Један станар објашњава да није тачно да ралица не може да прође због слепе улице већ да може бар једним делом да очисти друм јер је ту и велико игралиште где може без проблема да се возило окрене. Можда би надлежни могли да извиде овде ситуацију која траје годинама и да нађу ешење да се људи не би ломили.

КАЗНА

Кад смо већ код снега. Исприча ми човек како је прошао његов друг који се одселио не тако давно у Канаду. Пада снег у Канади а наш човек не стиже на време да почисти простор испред своје куће. Кад се вратио са посла види све очишћено. Помисли, како су ови Канађани, добре комшије. И тако неколико пута. Кад стиже њему рачун њиховог некаквог комуналног предузећа да плати поприличну казну. Наиме они се уклонили снег а казна стигла нашег друга који је поверовао да су тамо сви добре комшије. Отада пре посал, сваког јутра опату у руке, и чисти ли чисти. Да ли је ова пракса примењива код нас. Није. Јер и овде су прописане казне за неочишћен тротоар испред куће, али до сада није исписана ниједна казна, а ни комуналци не чисте неуколоњен снег испред стамбених објеката, па немају шта да наплате.

НЕСТАЛА ДЕВОЈКА

Скулптура „Девојка са крчагом“ која је својевремено постављена на пијаци испред маркета Идеа је уклоњена са свог постамента. О овој скулптури која је по писању медија била права сензација нико ништа не зна. Питају се људи где је скулптура нестала. Да ли је склоњена на безбедно место, да ли ће наћи ново место становања, да ли је можда, у шта се сумња била мета лопова. Сумња се да овога пута нису лопови јер њих баш нешто не занима уметност, посебно вајарска. Предлажем да другарица Јаца испита овај случај, јер мени није пошло за руком.

ПРИСТАН

Пристан на Дунаву који је добрим делом уништио лед на Дунаву могао би да се санира и поново буде у функцији пристајања путничких бродова. Неки сматрају да до тога неће доћи иако већ постоје озбиљна обећања да се на реализацији тог пројекта санације озбиљно ради. У вези тога само једно питање: Када су се из општинског буџета потрошило више милиона динара за санацију црне рупе у коју се одлагао загађено уље зашто се и више не би потрошило за пристан који може бити само користан? Ах, да подсетим, кривац за црну рупу још није идентификован а сумњам и да хоће. Кад би се он открио и платио одштету општини за паре које је она уложила пола санације пристана могло је већ да се уради од тих пара.

аутор: Софија Пулић Шперо

1 thought on “ИЗ МОГ УГЛА: НАПУШТЕНА УЛИЦА, КАЗНА, НЕСТАЛА ДЕВОЈКА, ПРИСТАН,

  1. За санацију пристана је одвојен новац у буџету за 2019…чуди ме да ви то не знате, била је вест на овом порталу пре 3 дана

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *