И ЂАЦИ У ВОЈВОДИНИ ОД СРЕДЕ НА РАСПУСТУ

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI VOJVODINA

Ђаци у Војводини ће од среде бити на такозваном јесењем распусту, баш као и њихови вршњаци у остатку Србије. Кратак предах за школарце ће трајати три радна дана, а пошто се спаја са викендом, повратак у клупе заказан је за понедељак 16. новембар 2020. године.

Кризни штаб за борбу против корона вируса је због неповољне епидемиолошке ситуације донео одлуку да се и на територији Војводине државни празник Дан примирја у Првом светском рату (11. новембар) споји са викендом и да први радни дан у школама наком мини распуста буде понедељак, 16. новембар. О начину надокнаде пропуштеног васпитно-образовног рада Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице благовремено ће обавестити директоре образовних установа и јавност.

У петак је одржана седница Кризног штаба на којој је одлучено да се забрани окупљање више од пет људи у отвореним и затвореним просторима, али и да школарци од среде имају три дана распуста.

Јесењи распуст првобитно није важио за територију АП Војводине и у првој одлуци је то важило само за остатак Србије, међутим касније током дана се огласио надлежни секретаријат који је обавестио директоре школа у Покрајини о кратком распусту који ће почети у среду, када и у остатку Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.