ГОРAНУ ВЕЗМАРУ ЕВРОПСKО СРЕБРО

APATIN VESTI


Горан Везмар, наш Апатинац, јунак спортских терена кошаркаша у колицима посебно је поносан што је као члан наше репрезентације допринео да наши кошаркаши у колицима постигну значајан европски успех.

-Успели смо недавно да остваримо циљ и у јакој конкуренцији европских репрезентација за кошаркаше у колицима освојимо сребрну медаљу и уђемо из Ц у Б дивизију на првенству одржаном у Бугарској ове године . Савез кошаркаша у колицима Србије (СKKС) планира да организује 2020. године Европско првенство у нашој земљи-са поносом истиче Апатинац. Горан је, колико нам је познато поред нашег прослављеног кошаркаша Жељка Ребраче, једини Апатинац, који је у колективним спортовима играјући за нашу репрезентацију освојио медаљу.

-Моја љубав из најраније младости била је кошарка. И поред болести сам увек размишљао вратићу се ја овом спорту на овај или онај начин. Почео сам да играм кошараку у инвалидским колицима, у нашем Апатину, потом у Новом Саду, а онда сам добио ангажман четири године у Солуну „Мега Александар“ а сад у Атини где играм за клуб „Атлас“. У грчком клубу у ком сам играо добили смо медаље -скромно одговара Горан.

Увек спреман, како је и сам прошао животне недаће да се појављује на свим скуповима особа са инвалидитетом било где у Србији.

– Желим да их својим искуством стимулишем, да им подстакнем позитивна размишљања, да им улијем наду, да борба кроз коју сам ја прошао, даје резултате-објашњава хуманиста у души Везмар.
Горан нам се интимно поверава, волео би да се „скраси“ у свом Апатину. У свему му је и последњих четири године подршака Јелена Франковић.

– Спорт је надаље моја преокупација. Kаријера кошаркаша у колицима дуже траје од других кошаркаша и нису ретки они, који играју чак у репрезентацијама са 50 година живота. Знајући Горана биће и он један од њих а његова интернационална каријера је већ потврђена.

СПШ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *