ГОРАН ЧЕГАР ДОБИО „СПАРТАКОВУ НАГРАДУ“, НАЈВЕЋЕ СПОРТСКО ПРИЗНАЊЕ У ВОЈВОДИНИ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Спортски савез Војводине 1967. године установио је најзначајније спортско признање у АП Војводини – награда „Јован Микић Спартак“ за врхунске спортске резултате и достигнућа у спорту.

Одлуком Управног одбора Спортског савеза Војводине, добитник престижне награде у категорији Спортски радници за 2020. годину је Горан Чегар, за вишедеценијски допринос афирмацији спорта, унапређење спортске праксе, организацији у области војног спорта, учешће у хуманитарним активностима и друге заслуге у спорту.

Награда „Јован Микић Спартак“ сваке године додељује се најбољим појединцима и организацијама које су остваривали успехе у категоријама: спортисти, спортисти са инвалидитетом, тренери, спортске судије, спортске организације, врхунско-спортско достигнуће, фер-плеј, спонзори-донатори, за животно дело.

Награду Горану Чегару уручио је Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

-Изузетно сам почаствован наградом која ми је додељена, награда ми даје додатни мотив да још боље и јаче наставим рад у спорту. Као неко ко је скоро своје цео живот посветио спорту, срећан је што и цела моја породица гради спортски пут и живи спортски живот. Много лепих ствари се дешавало у ових безмало три деценије колико сам у спорту, прво кроз такмичарски део каријере, затим у организационом делу учешћем у извршним тимовима на десетине великих спортских војних и цивилних атлетских и других спортских манифестација. Драго ми је да Апатин има свог добитника ове награде, са жељом да апатински спорт у будућности доживи процват и да се по врхунским спортским резултатима проноси његово име. Као официр Војске Србије запослен као тренер у Спортској јединици Министарства одбране, трудићу се да наставим развој спорта, изјавио је Горан Чегар.

Додела награда овогодишњим лауератима уприличена je јуче, 24. децембра 2020. године у просторијама Спортског савеза Војводине у Новом Саду, а свечаној церемонији присуствовао је генерални секретар Спортског савеза Општине Апатин Радомир Радујко.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.