ГИМНАЗИЈИ УРУЧЕН УГОВОР ЗА ШТЕДЉИВУ РАСВЕТУ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је уговоре вредне 70 милиона динара за реализацију 23 пројекта штедљиве расвете у јавним установама у 14 војвођанских општина.

Бесповратна средства обезбеђена су преко конкурса Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај и то за постављање ЛЕД расвете у основним и средњим школама, високообразовним и здравственим институцијама, те геронтолошким и спортским центрима.

За замену постојеће унутрашње расвете- штедљивом расветом гимназији „Никола Тесла“ из Апатина одобрена су средства у износу од 3,675,216.00 динара (без ПДВ).

Према речима Милана Дражића, директора ове школе, заменом расвете оствариће се значајне уштеде, побољшати рад и услови за боравак деце и наставног особља.

-Ово ће бити значајно побољшање услова за рад и боравак деце у школи. Заменићемо унутрашњу расвету у учионицама, ходницима, кабинетима, као и сали за физичко васпитање коју поред наших ученика користе и деца из бројних спортских клубова. На овај начин ћемо значајно да уштедимо на енергији, односно на плаћању рачуна за струју, закључује Дражић.

-Планирано је да кроз смањење рачуна за електричну енергију ова инвестиција буде повраћена кроз неколико година. Они ће након уградње Лед расвете на месечном нивоу бити мањи за око 70 одсто у односу на садашње, тврди директор Дражић.

Поред школе, која је у израду пројекта уложила 350,000,00 динара сопствених средстава, Покрајинског секретаријата са 3,7 милиона динара, у замену расвете се укључила и општина Апатин која ће из буџета издвојити додатних 20 одсто за ПДВ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *