GIMNAZIJALCIMA STIPENDIJE ZA UČENJE NEMAČKOG

APATIN DRUŠTVO KULTURA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Udruženje Nemaca “Gerhard“ iz Sombora uputilo je poziv direktorima gimnazija i nastavnicima nemačkog jezika da predlože svoje učenike za stipendiju jezičkog boravka u Nemačkoj, u pokrajini Baden-Virtemberg od 20. juna do 23. jula 2016.

Stipendije finansira vlada Savezne Republike Nemačke i Fondacija za kulturu Podunavskih Švaba pokrajine Baden-Virtemberg.Realizacija je poverena organizaciji Švaben Internacionalu, a konkurisati mogu učenici koji će za vreme realizacije programa imati 16 godina, koji nisu živeli na nemačkom govornom području i koji nemaju mogućnosti da ga posete.

Učenici treba dobro da vladaju nemačkim jezikom, da pokažu zanimanje za upoznavanje svakodnevnog života u Nemačkoj.Treba da budu otvoreni za nove stvari, da imaju želju za sklapanjem novih prijateljstava i da se samostalno snalaze u „tuđini“.Stipendisti će za vreme boravka u pokrajini Baden-Virtemberg biti obavezni da pohađaju gimnaziju.Rok za prijave je 31. januara 2016. godine.Detaljne informacije možete pronaći u linku ispod:
http://www.gerhardsombor.org/sr/akt-262-Stipendija-jezickog-boravaka-u-nemackoj-pokrajini-Baden-Virtemberg-20-jun-do-23-jul-2016-.html