FINALE LIKOVNOG PROJEKTA „AMERIKA“ U DOMU OMLADINE BEOGRADA

APATIN KULTURA SRBIJA VESTI

U galeriji kultnog Doma omladine u Beogradu, otvorena je završna izložba “Amerika-Mladi srpski slikari Americi”.  Izložbu je uz prisustvo mnogobrojnih poštovalaca likovne umetnosti,  kao i samih umetnika, otvorila Marija Bjelopavlović, zamenica atašea za kulturu ambasade SAD, kao  i Miloš-Miša Mandić,  vlasnik Likovne kolonije Kolut Mandić.

Među izloženih radovima nalazi se i delo “Krila slobode”,  našeg sugrađanina, akademskog slikara Bojana Šimunovića. Ova izložba predstavlja “finale”   likovnog projekta “Amerika-mladi srpski slikari Americi” u organizaciji Likovne kolonije  Kolut-Mandić i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, na kojoj je učetvovalo 30 najtalentovanijih mladih srpskih slikara, po izboru profesora i dekana 7 likovnih akademija, eminentnih likovnih kritičara i istoričara umetnosti.

Radovi mladih umetnika prezentovani su u 11 gradova širom Srbije, tako da su se sa njihovnim likovnim ostvarenjima upoznali brojni  poštovaoci likovne umetnosti u:  Sremskoj Mitrovici, Bečeju, Apatinu, Knjaževcu, Leskovcu, Vrbasu, Kuli, Novom Pazaru, Aleksincu, Somboru i konačno, u Beogradu.

Pre ove likovne prezentacije u beogradskom  Domu omladine, u rezidenciji ambasade Sjedinjenih Američkih Država, priređen je prijem za ove mlade srpske umetnike i predstavnike lokalne vlasti gradova u kojima  žive i stvaraju. Tako su na ovom prijemu prisustvovali,  Bojan Šimunović i Radivoj Sekulić, predsednik opštine Apatin, a domaćin im je bio  ambasador Kajl Skot sa suprugom .