ФИЛМСКА ПОТЕРА НА ДУНАВУ- РИБОКРАДИЦИ ОДУЗЕТ ЧАМАЦ, РИБОЧУВАР ПОВРЕЂЕН

APATIN HRONIKA VESTI

Припадници рибочуварске службе ЈП “Војводинашуме” и Граничне полиције у акцији спречавања бесправног риболова привели су 23-годишњег П.Р из Апатина и одузели му чамац и друга средства које је користио у илегалном риболову. Kако се наводи, осумњичени је у среду, 29. јануара у јутарњим часовима ухваћен на “Великом Лиману”, риболовном терену другог степена заштите природе, како техником “грабуљања” илегално изловљава рибу из Дунава.

Према речима очевидаца, осумњичени се након опирања рибочувару, дао у бег чамцем, да би потом улов и штап за пецање бацио у воду. – Није хтео да разговара са рибочуварем, него је упалио мотор и додао гас, сведоче очевици. Рибочувар је позвао граничну полицију након чега су се заједно удружили у потери и привођењу, каже извор и додаје да криволовац у томе није имао среће, јер ове службе последњих година располажу брзим пловилима. Потера је трајала 15 минута, а у покушају да легитимише и заустави криволовца један службеник рибочоварске службе је лакше повређен.

Према незваничним информацијама П.Р се поред изловљавања рибе на забрањеном месту, терети за опирање и одбијање сарадње са службеним лицима, управљављање чамцем без дозволе као и риболовом без дозволе. Он је од раније познат рибочуварској служби, а како “Дунав” сазнаје, ово му је шеста пријава за бесправни риболов у последњих годину дана.

Из ЈП “Војводинашуме” поручују да ће њихова рибочуварска служба наставити са строгом контролом риболовних терeна на којима је привремено и трајно забрањен риболов. Ове акције ће бити свакодневне посебно на местима где риба зимује, Мали Лиман, Велики Лиман, Варош Вис, Пурина јама и Kулски Дунавац.

Привремена забрана риболова на овим теренима траје до 1. марта а за свако кршење ове одредбе запрећена је новчана казна од 15.000 до 50.000 динара за физичка лица, за привредне риболовце од 250.000 до 500.000 динара. Поред новчане казне, кршоцима ове забране прети и мера одузимања предмета који су употребљени или били намењени извршењу прекршаја или су настали његовим извршењем, а може се изрећи и заштитна мера забране риболова.

А.Д (фото-илустрација)

4 thoughts on “ФИЛМСКА ПОТЕРА НА ДУНАВУ- РИБОКРАДИЦИ ОДУЗЕТ ЧАМАЦ, РИБОЧУВАР ПОВРЕЂЕН

  1. Uzmite Savi Boticu iz Kovilja ako smete. Godinama strujom masakrira riblji fond od Novog Sada do Krcedina i nikom nista.

  2. Bilo bi dobro da se slučaj isprati do kraja, da bi se videlo da li će i koliko biti kažnjen za ovo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *