EPARHIJA BAČKA NASTAVLJA SA PRIKUPLJANJEM POMOĆI

APATIN DRUŠTVO VESTI VOJVODINA

Hram ApatinНевоља која је задесила подручје Србије и земаља у региону позива нас све на хришћанско милосрђе и братску несебичну помоћ. Протеклих дана из Епархије бачке отпремљено је преко 150 тона најпотребнијих намирница – хране, воде, средстава за хигијену, одеће за децу и одрасле, обуће,  у подручја  која су угрожена разорним дејством поплавног таласа.Део помоћи ће, са благословом Епископа ваљевског Милутина, преко епархијског центра у Ваљеву бити достављен становништву  у Обреновац, Уб и Крупањ.Други део ће, преко епархијског центра у Крушевцу, а са благословом Епископа крушевачког Давида, бити достављен становништву у Трстеник и Варварин.

Све парохије у Епархији бачкој настављају са скупљањем помоћи јер има још много места у Србији, Републици Српској, Федерацији БиХ и Републици Хрватској која су погођена овом недаћом и великом броју становника тих места треба помоћ. Епархија бачка је отворила наменски жиро рачун на који ће сви они који буду желели да помогну моћи да уплате средства.  Број жиро рачуна је: 355000320034065639

Помоћ ће се прикупљати до даљњег у виду одеће, обуће, постељине, конзервиране хране, хигијене, дечијих колица и опреме и  достављати тамо где је она најпотребнија.

Покажимо на делу своје милосрђе и хришћанску веру и љубав према Богу и ближњима!

За све информације у вези са прикупљањем и складиштењем помоћи која је потребна становиштву у подручјима која су угрожена поплавом обратите се надлежним паросима.

Помоћ  достављати у парохијски дом од  08:00 до 20:00 часова

тел.064-800-1644; 025-772-379

старешина храма

протонамесник Драган Штевић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *