DŽIMI KOMERC TRIJUMFOVAO NA 140. NEVESINJSKOJ OLIMPIJADI

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

U nedelju 16. avgusta na Bratačkom lugu u Nevesinju održana je 140. Nevesinjska olimpijada na kojoj je učešće uzela i ekipa Džimi komerc koja je bila jedini predstavnik naše opštine na ovom takmičenju. U takmičenju koje je pandan našoj Ličkoj olimpijadi ekipa iz Prigrevice bila je izuzetno uspešna i pobedila u 6 disciplina i na taj način ubedljivo osvojila prvo mesto u generalnom plasmanu.

DSC_0134

Džimi komerc trijumfovao je u penjanju uz stožinu, trci u džaku, bacanju kamena s ramena, skoku u dalj, otimanju štapa, a naročito su bili ubedljivi u nadvlačenju konopa u kome su savladali veoma jake protivnike. Čast naziva grad kraj Dunava odbranili su apatinski pecaroši koji su se sa velikom lakoćom snašli na Nevesinjskom jezeru i osvojili ukupno prvo mesto.

DSC_0128

Kako su Nevesinje i Apatin bratski gradovi takav je doček upriličen delegaciji iz Apatina. Prema rečima članova naše ekspedicije dočekanu su na najbolji mogući način uz odličan smeštaj, pa su obećali da će iskoristiti narednu priliku i revanširati im se za ovako prelepo gostoprimstvo.