DVOSTRUKA POBEDA ČLANOVA AK APATIN U VRŠCU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT SRBIJA VESTI VOJVODINA

Protekle nedelje u Vršcu je u organizaciji Atletskog kluba VAK 1926 po peti put takmičenje u trčanju na stepenicama – “Vršac 2017”

U izuzetno zahtevnoj trci u dužini od 750 metara sa visinskom razikom od 107 metara, uz konstantan uspon od oko 18 %, nastupio je rekordan broj od preko sto takmičara.Pobedu u ukupnom poretku u ženskoj i muškoj konkurenciji odneli su Mariana Čegar Lukić i Đuro Borbelj.

Mariana je sa rezultatom od 6 minuta 12 sekundi odbranila titulu osvojenu prošle godine, ali nije uspela oboriti sopstveni rekord staze koji iznosi 5 minuta i 54 sekunde koji je tada ostvarila, drugo mesto u trci zauzela je Katarina Pohlod iz Novog Sada sa rezultatom 6 minuta i 21 sekunda, dok je treće mesto zauzela Jelena Janežić iz Beograda.

Đuro Borbelj je u do kraja neizvesnoj trci u poslednjim metrima i u sjajnoj završnici, sa rezultatom 4 minuta i 9 sekundi, slavio ispred rekordera staze i prošlogodišnjeg pobednika Kristijana Stošića iz Mladosti Užice koji je ostvario rezultat 4 minuta i 12 sekundi, dok je trećeplasirani u trci bio Miloš Dajević iz Cerskih junaka Beograd sa rezultatom 4 minuta i 21 sekunda. Rezultat Đure Borbelja slabiji je malo više od jedne sekunde od rekorda staze.
Po pozivu organizatora promotor trke za 2017. godinu bio je Goran Čegar, koji je uručivao nagrade najbolje plasiranim takmičarima.

U subotu je u Kučevu održana trka “Homoljski motivi” gde je na stazi od 8 km i 500 metara nastupilo 85 takmičara. U trci je nastupio član AK Apatin Zoran Radičani koji je zauzeo deveto mesto sa rezultatom 32 minuta i 5 sekundi, prvo mesto u trci zauzeo je Kenijac Samuel Najbeji Kiplimo ispred Darka Živanovića iz Kragujevca i domaćeg takmičara Denisa Firulovića.

Sledeće nedelje 04. juna u Sremskoj Mitrovici održava se Prvenstvo Srbije za veterane, na kojem će u trci na 5000 metara nastupiti dva takmičara AK Apatin Dejan Pešić i Nebojša Ćulumović.

U subotu 10. juna je sledeći takmičarski dan za apatinske atletičare Đuro Borbelj nastupa na Prvenstvu Balkana u planisnkom trčanju (R. Bugarska, Teteven), dok će veliki broj članova nastupiti na 9. ASIKS Trci prijateljstva koja se isti dan organizuje u Kuli.

Pobednicki tim AK Apatin Borbelj Djuro, Cegar Goran, Mariana Čegar Lukić Vrsac 2017 Pobednicko postolje žene Vršac 28052017 Pobednicko postolje-muskarci Vrsac  2017 Zoran Radicanin