DVE KARTICE ZA PENZIONERE: PRIJAVE JOŠ OVE NEDELJE

APATIN EKONOMIJA VESTI

Apatinski penzioneri za dobijanje senior kartica koje uvodi opština mogu još da se prijave do kraja ove nedelje. Seniorska kartica donosi popust svim penzionerima u pojedinim prdavnicama koji podnesu zahtev za njeno dobijanje. Zahtevi se podnose u zgradi opštine, Mesnoj zajednici i Udruženju penzionera u Dunavskoj ulici.  Takođe penzioneri u selima zahteve za seniorsku karticu mogu podnositi u svojim mesnim zajednicama. Nakon što se prikupe svi zahtevi može se očekivati da će kartice biti deljene u junu.

– Prilikom dobijanja opštinske seniorske  kartica koje se očekuje krajem juna penzioneri će uz njih dobiti i spisak prodavnica, odnosno firmi, u kojima će imati popust. Nemali broj firmi je izrazio spremnost da izađe u susret penzionerima i omogući popust. Na savkoj od firmi koje će davati određene popuste za penzionere na ulaznim vratima će biti nalepnica da primaju senior kartice-objasnili su u opštini.

Istovremeno u zgradi Penzijsko-invalidskog osiguranja koja se nalazi u Parku na prvom spratu penzioneri  uz ličnu kartu mogu dobiti trajnu identifikacionu karticu kojom se potvrđuje da su u kategoriji penzionera. Ovom karticom oni mogu dobiti određene popuste na pervoz, kao i kupovati robu ili uzimati kredit bez poslednjeg čeka od penzije, samo uz pokazivanje ove kartice i lične karte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.