DUŠAN GLADIĆ GOST DEVETE EMISIJE “BEZ KULTURE JE LOŠE”

APATIN KULTURA VESTI

U devetoj emisiji “Bez kulture je loše” gost je bio Dušan Gladić, pisac, slikar, reditelj i glumac. Na pitanje kako bi on sam sebe predstavio odgovorio je:

– Voleo bih da sam baš ono što je napisao Srđan Šerer, u posveti, kad mi je poklonio svoju knjigu. Naime, napisao je da sam ja renesansni čovek.

Razgovarali smo i o dve promocije koje je doživela njegova knjiga “Dok krišom mirišem tvoje rame”.

– Zadovoljan sam kako je moja knjiga prihvaćena u izdavačkoj kući “Bernar” uz Beograda. Takođe, bila je vrlo lepa promocija na Beogradskom sajmu knjiga. U Apatinskom Kulturnom centru, u velikoj sali bili su ljudi koje smatram svojim prijateljima – rekao je Gladić.

Njegovi prijatelji su skoro ispunili veliku salu Kulturnog centra, što je do sad uspelo jedino Matiji Bećkoviću.

– Dugo se bavim režijom u Dramskom studiju Kulturnog centra. Za 17 godina koliko to radim, moje predstave, moji glumci i ja dobili smo 120 nagrada. Ponosim se tim rezultatom – čuli smo od Dušana Gladića.

Pričao nam je naš gost i sagovornik i o velikom broju samostalnih i kolektivnih izložbi pa i o nagradama koje je dobio za slike.

– U poslednje vreme nisam imao vremena za slikanje jer sam više pisao – rekao je Dušan Gladić na kraju razgovora, a onda požurio u kulturne delatnosti.

Znamo, bez kulture je LOŠE.

 

Dusan Gladic (2)