ĐURO BORBELJ POBEDNIK 50. BELOG KROSA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Član Atletskog kluba Apatin, Đuro Borbelj, trijumfalno je započeo takmičarsku 2017. godinu, pošto je na jučerašnjem jubilarnom međunarodnom 50. Belom krosu koji je održan u Košutnjaku, ostvario ubedljivu pobedu u konkurenciji Vojska i policija na 1.000 metara sa rezultatom 3 minuta i 10 sekundi, ispred takmičara iz OS BiH Šatara Branimira (3 minuta i 19 sekundi) i predstavnika Vojske Srbije desetara Mirka Stankovića (3 minuta i 20 sekundi).

Nakon nepunih dva sata Đuro Borbelj je startovao u trci seniora na 6.000 metara, gde se pustio u hrabru borbu sa mnogo jačim i iskusnijim takmičarima iz Mađarske, Slovenije, Bosne Hercegovine, Makedonije, i u konkurenciji od preko 40 takmičara osvojio sjajno 10. mesto (četvrti od takmičara iz Srbije) sa rezultatom 19 minuta i 31 sekund, i na taj način iza sebe ostavio veliki broj kvalitetnijih takmičara .

Đuro Borbelj je od nedavno stupio u radni odnos u Vojsku Srbije (1. Brigada KoV) i ovom trkom je na lep način startovao na takmičenjima u uniformi.

Rezultati koje je ostvario na Belom krosu, pokazatelji su da je saradnja između Đure Borbelja i njegovog trenera Gorana Čegara koja je otpočeta 1. novembra 2016. godine, na pravom početnom putu i ohrabruje nas da će 2017. godina biti kvalitetna ukoliko se izbegnu povrede.

Đuro Borbelj će se od 28. februara do 08. marta nalaziti na pripremama sa reprezentacijom Vojske Srbije koje će se realizovati u Republici Sloveniji.

Na 50. Belom krosu podršku Borbelju pružili su Sreto Ilinčić član novog Upravnog odbora AK Apatin i Aleksandar Bojović član Nadzornog odbora kluba.

Đuro Borbelj sa pobedničkim peharom, Beli kros 12.2.2017. Borbelj u trci seniora Beli kros 12.02. 2017.