ĐURO BORBELJ NAJBRŽI NA ODŽAČKOM MARATONU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Članovi Atletskog kluba Apatin nastavili su niz uspešnih nastupa na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. U prethodne dve nedelje učestvovali su na trkama u Beogradu i Odžacima.

U Odžacima je održan 1. Odžački polumaraton. Prvoplasirani takmičar u sveukupnom plasmanu bio je Đuro Borbelj koji je ostvario ubedljivu pobedu sa ličnim rekordom, ispred Somborca Josipa Majora i člana ARK Fruška Gora Nenada Jovanovića. Na polumaratonu su zapažen nastup imali i ostali članovi AK Apatin, Aleksandar Bojović koji je ostvario lični rekord, Zoran Radičanin, Aleksandar Štajfer, Damir Stojanov, Rajmond Halai i Katarina Popov.

Dejan Viduka prvi s desna

Na Savskom polumaratonu koji je održan na Novom Beogradu, drugo mesto u starosnoj kategoriji zauzeo je najiskusniji član AK Apatin Edo Janić. Nebojša Ćulumović je osvojio četvro mesto u kategoriji, dok je Tanja Stojanovski zauzela osmo mesto u ženskoj konkurenciji.

Apatinci su nastupili i na maratonu Plavi krug za podršku osobama obolelih od dijabetesa, i trčali su 42 km i 195 metara. Član AK Apatin Zoran Radičanin osvojio je treće mesto u sveukupnom plasmanu sa ličnim rekordom, a u istoj trci debitantski maratonski nastup imao je Ajredin Ajeti.

Edo Janic

U 2015. godini koja je bila jedna od najuspešnih, članovi Atletskog kluba Apatin nastupali su na preko 100 takmičenja u zemlji i inostranstvu, gde su osvojili na desetine medalja. Najveće uspehe na zvaničnim takmičenjima ostvarila je Mariana Čegar Lukić koja je šampionka Srbije u maratonu, vicešampionka Srbije u polumaratonu, vicešampionka Balkana u ekipnoj konkurenciji u polumaratonu i prvak Vojvodine u krosu. Đuro Borbelj je osvojio treće mesto na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore na 3.000 metara, Đorđe Drobac zauzeo je drugo mesto na Prvenstvu Vojvodine u skoku u dalj a Dejan Viduka je na Prvenstvu Balkana za veterane održanom u Atini osvojio treće mesto u trci na 400 metara prepone.

Mariana i Goran na Beogradskom maratonu

Osim gore navedenih takmičara veliki doprinos promociji Apatina i Atletskog kluba dali su i Goran Vendlener, Tihamer Sirak, Franjo Pap, Dragana Dišić, Dalibor Anđelković, Nikola Jelovac, Anastasia Halai, Sara Romoda, Nataša Martinović i Bojana Vein. U radu sa atletičarima učestvovali su Dušan Škorić-Špeco i Vladimir Varga.

Zoran Radicanin