DUNAVSKI DIJALOZI

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI VOJVODINA

Treći put za redom novosadska Galerija Bel art, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu i inofrmisanje AP Vojvodine, priređuje Festival savremene umetnosti Dunavski dijalozi na kojem učestvuju umetnici iz podunavskih zemalja i šireg regiona.

Ove godine u više novosadskih galerija, biće postavljeno ukupno petnaest izložbi, a biće održan i internacionalni simpozijum o savremenoj umetnosti. Osim u Novom Sadu, do sada su se festivalske izložbe održavale i u drugim mestima , a potom i u austrijskim gradovima (Medling, Baden), a ove godine će prvi program i promocija Festivala savremene umetnosti Dunavski dijalozi 2015 biti održani u Apatinu.

U petak 28.avgusta sa početkom u 12 sati će u Kultunom centru biti održana pres konferencija a nakon toga otvaranje izložbe Julije Knifer Mapa grafika Meandri (1987.), Foaje pozorišne sale Kulturnog centra Apatin, i izložbe Aleksandre Lung – Vertikale, ambijentalna instalacija, u Galeriji Meander.

Za 13 sati i 30 minuta je planirano predstavljanje skulpture Zvonimira Santrača Mesto susreta (iz crnog u crno), na obali Dunava.