DUNAV SPREMAN ZA START PRVENSTVA

APATIN KOŠARKA SPORT VESTI

Košarkaški klub Dunav je za svega dve godine postojanja uspeo da se plasira u viši rang takmičenja i postigne fantastične rezultate po kojma su postali prepoznatljivi širom Srbije. Kako će nova liga biti i novi izazov za igrače apatinskog tima pripreme su počele nešto ranije a u rad sa igračima priključen je profesor Oliver Biljetina koji za ova dva meseca rada uspeo da podigne fizičku spremu igrača na zavidan nivo.

Igrački kadar je pretrpeo određene promene pa tako naredne sezone u crno-belom dresu nećemo gledati Iliju Pavkovića, Srđana Matijevića, Boris Deaka i Luku Popovića. Najviše rupa u roosteru napravljeno je odlaskom visokih igrača Pavkovića i Matijevića pa je uprava kluba radila na dovođenju novih pojačanja. U klub su pristigli Aleksandar Miljanić, Stefan Gagić, Nikola Đurđević i Vanja Švraka koji su se odlično uklopili u tim i već nakon nekoliko prijateljskih utakmica pokazali da će biti odlična pojačanja za KK Dunav.

Prema rečima šefa stručnog štaba, Josipa Ajzenbergera, ekipa trenira i do tri puta na dan i veoma je zadovoljan kako teku pripreme, do početka prvenstva ostalo je još tri nedelje pa se polako ulazi u završnu fazu priprema i period kada će se igrati više prijateljskih utakmica. Ukoliko sve bude po planu već u petak KK Dunav putuje u Mađarsku gde će pokušati da se revanšira ekipi KK Vasarhelyi Kosarsuli za poraz koji im je nanaela u Apatinu.