ДРУГО ВЕЧЕ 60. АПАТИНСКИХ РИБАРСКИХ ВЕЧЕРИ ИСПУЊЕНО РАЗНОВРСНИМ ПРОГРАМОМ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Друго вече 60. Апатинских рибарских вечери почело је квалификацијама за „Златни котлић“ Апатина 2024! Такмичари из региона окупили су се да покажу своје умеће у припреми овог чувеног апатинског специјалитета. На малој бини у „Фуд корнеру“, Дуо „Дуле & Милан“ забављао је присутне својом музиком, док је на централној бини Трга Никола Тесла Плесни клуб „Ронда“ из Сомбора представио своје плесне вештине. Од 21 сат, на истој бини, публика је имала прилику да ужива у концерту музичке групе „Трио бенд“, која је загрејала атмосферу и припремила посетиоце за врхунац вечери – концерт Пеђе Јовановића, српског фолк певача, композитора и аранжера! Познат по обрадама песама других певача који имају вишемилионске прегледе на платформи Јутјуб, Пеђин концерт је био врхунац вечери и обележио је други дан 60. Апатинских рибарских вечери.

-Први пут сам у Апатину, на “Апатинским рибарским вечерима” и сигуран сам да је публика уживала. Извео сам поред својих ауторских песама, а најактуелнија је песма 24/7, многе друге обраде по којима сам познат. За сваког по нешто. Видим да је публика уживала, атмосфера је сјајна, простор, град, људи… Намеравам да вечерас пробам и чувени рибљи паприкаш, поручио је након концерта Јовановић.

Изложба Зоране Милићевић

Изложба Зоране Милићевић под називом „Биоморфни простори осаме Вол.2“ отворена је синић у апатинској Галерији „Меандер“. Зорана Милићевић (1994, Ивањица) живи и ради у Београду. Дипломирала је сликарство на Академији ликовних умјетности у Требињу. Тренутно је на завршној години докторских студија унутар којих истражује у пољу вишемедијске уметности и биоарта. Ради на докторској дисертацији под називом „Биоморфни простори осаме“. Излагала је до сада на више групних и самосталних изложби у земљи и иностранству. У досадашњој уметничкој пракси Зорана је остварила сарадње са научницима, биолозима, композиторима и продуцентима звука, што је додатно утицало на њену мисао о уметности, кроз интердисциплинарност којој тежи.

Међународна филателистичка изложба свечано отворена у ОШ „Жарко Зрењанин“

Синоћ је у Вишенаменској сали Основне школе „Жарко Зрењанин“ у Апатину свечано отворена Међународна филателистичка изложба. На овом значајном догађају своје колекције изложило је 22 излагача са укупно 25 колекција из Србије, Русије, Француске и Словачке. Ове године, први пут на оваквом догађају учешће су узели и “Читалићи” из Пригревице. Изложбу је отворио заменик председнице општине Радован Ђукић. Изложба је организована од стране Удружења филателиста Апатин, као део „Апатинских рибарских вечери“. Љубитељи филателије имаће прилику да уживају у изложби до недеље, 7. јула 2024. године. Традиционални „Сусрет колекционара“ биће одржан данас, од 8:30 до 11:30 у холу апатинске основне школе. Сви заинтересовани колекционари и посетиоци моћи ће да продају, размене, купе или процене марке, новац, романе, значке, разгледнице и друге изложене предмете.

Меморијал Владимир Баћанов пети пут, победили Владини пријатељи

На стадиону ОФК Младост одиграна је фудбалска утакмица „Меморијал Владимир Баћанов“. Традиционално већ пету годину заредом, у знак сећања и поштовања према свом колеги, другу, пријатељу и тренеру утакмицу играју екипе “Владини пријатељи” и удружење рекреативаца “УРА”. Иако је резултат у другом плану, треба рећи и да су “Владини пријатељи” били за нијансу бољи и победили резултатом 8:6.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *