ДРУГО МЕСТО ЗА БАШТУ ПОРОДИЦЕ ЧОРБА ИЗ KУПУСИНЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

На конкурсу Радио Дунава за „Најлепшу башту“ друго место освојила је порoдица Нандора и Kларе Чорба из Kупусине. Нандор је своју башту формирао пре 10 година а она је сада прави мали рај са око 100 биљних врста, од које су неке врло ретке на овом нашем подручју, попут палми које је садио из семена, ананаса, алоа вере, анемоне, лаванде… Башта има пуно зелене масе, уредна а опет без геометријског распореда, а на 300 квадрата породица Чорба је језеро укомпонавала у читав амбијент, а у њему обитавају златне рибице.
-Сваки понедељак је посвећен само уређењу нашег простора. Преко целе недеље супруга Kлара и ја проведемо по два-три сата уређујући простор што нам је право задовољство. И у задњем дворишту имамо велики зелени травњак који је игралиште за нашу децу Нандора и Хунора. Ту гајимо и хризантеме-скромно каже Чорба.
Док је он највише ангажован око баште његова супруга Kлара се бави сувим цвећем које она гаји и суши за прављење различитих аранжмана, од којих најчешће венаца за празнике попут Ивањдана, Свисветих и других.
Естетика је приметна у целом дворишту Чорба која је своју љубав према цвећу, дрвећу, травњацима, пренела на најлепши начин, угодан оку и атмосфери која одише смиреношћу за њих и сваког њиховог посетиоца.
Награде које су уручене пордици Чорба у баштенском алату и другим материјалима за неговање баште су обезбедили „Зелени тим Апатин“ и једно сомборско Јавно предузеће. Апатинске фирме нису биле заинтересоване за ову еко акцију.
С.П.Ш/А.Д

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *