DRUGI MEĐUNARODNI SAJAM RAKIJE, OPREME I DOMAĆE RADINOSTI U APATINU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Drugi Međunarodni sajam rakije, opreme i domaće radinosti u Apatinu, biće održan 11. i 12. novembra 2016. godine u sali „STILL“, Srpskih vladara bb, a organizatori su Opština Apatin, Regionalna privredna komora Sombor, UG „Zlatna jabuka“ i Turistička organizacija Opštine Apatin. Sajam pruža mogućnost izlagačima da svoje proizvode i usluge predstave velikom broju posetilaca, ujedno i da promocijom svojih proizvoda pridobiju nove klijente, a međunarodni karakter ovom sajmu daju izlagači iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

U okviru sajma biće organizovan i takmičarski deo, u kojem će se uzorci predatih rakija ocenjivati od strane stručnog žirija, a najboljima će biti dodeljene medalje. Pravo učešća u takmičarskom delu imaju svi proizvodjači koji su svoje rakije proizveli 2016. godine i ranije, a uzorci mogu biti od svih vrsta voćnih rakija. Takmičarske rakije će ocenjivati članovi UG „Zlatna jabuka“ i dr Peter Roža ispred Društva senćanskih degustatora rakije.

Na sajmu će pored rakije biti izložena i oprema za proizvođače rakije, proizvodi domaće radinosti kao i turistička ponuda nastupajućih opština, a svi koji žele da učestvuju na sajmu prijavu mogu poslati do 7.11.2016. godine na mejl adresu jovana.vujkovic@rpksombor.co.rs ili faksom na broj telefona 025/423-766.

Cena ulaznice za posetioce uz koju ide i suvenir čašica je 100 dinara, a žene i deca će na sajam ulaziti besplatno.