DR BLAGOJE MARKOVIĆ NOVI DIREKTOR BANJE JUNAKOVIĆ

APATIN EKONOMIJA VESTI

U rehabilitacionom centru “Junaković” u Apatinu na funkciju novog direktora imenovan je dr Blagoje Marković. On je na ovu poziciju stupio odlukom Vlade Vojovodine. Na današnjoj konferenciji za novinare koja je tim povodom održana u ovoj ustanovi najviše se govorilo o budućim planovima novog rukovodstva.

Marković je pre stupanja na ovu funkcije vršio dužnost direktora Doma zdravlja u Kuli koji je tokom njegovog rukovođenja bio svrstan u 10 najboljih zdravstvenih ustanova u Srbiji. -Pokušaću i ovde da prenesem ranija iskustva i unapredim funkcionisanje kako bi ova ustanova uspešnije poslovala. Danas sam obavio razgovore sa direktorom filijale RFZO Goranom Bulajićem i direktorom bolnice u Somboru dr Milanom Grbom gde sam dobio obećanje o povećanju broja fondovskih osiguranika koji će posećivati naš rehabilitacioni centar što će omogućiti garancije za rad van letnje sezone.-rekao Marković.

Blagoje je dodao da će pokušati da svojim uticajem privuče što više posetilaca iz opština Kula, Vrbas i Novi Sad i da će se potruditi da spoljne objekte , misleći na bazene, što bolje pripremi za letnju sezonu kako bi iz najprofitabilnijeg dela godine izvukli maksimum.

Kada su u pitanju zdravstvene usluge, novi direktor je rekao kako je generalno zadovoljan sa zatečenim stanjem ali da i tu ima prostora za napredovanje. – Treba raditi na unutrašnjim slabostima u našoj organizaciji kako bi se sve podiglo na viši nivo, takve stvari će se rešavati u narednom periodu i tu neće biti problema. Ne zaostajemo po uslovima ni za jednom banjom u okolini i mislim da možemo ponuditi mnogo više od drugih. – izjavio je Marković.

Na pitanje o komercijalnim uslugama banje, odnosno o ponudi turističkih aranžmana dr Marković je rekao da će se raditi na poboljšanju ponuda i privlačenju turista, kao i da će se u dogovoru sa tehničkom službom banje “Junakovi” pripremiti dinamika renoviranja spoljih objekata kako bi stvorili bolje uslovi za boravak posetilaca. -Plan je da se “toplom vezom” spoji stari terapeutski deo sa spoljnim termalnim bazenom kako bi ovaj bazen imao funkciju i zimi što je samo jedna od novina koju spremamo za naredni period. – završava dr Marković.

Novi direktor banje, Dr Blagoje Markovic, ljilja krec, banja junakovic. (2)