DODELJENE NAGRADE 24 OKTOBAR

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Svečanom sednicom Skupštine grada danas je obeležen 24. oktobar, Dan oslobođenja Apatina u Drugom svetskom ratu. Pre početka programa u Velikoj sali Doma kulture, brojne delegacije položile su vence na spomen-obeležja palim borcima u narodnooslobodilačkim ratovima 1941-1945. i ratovima 1991-1999. godine.

Prisutnima se obratio Stevo Drača, predsednik SUBNOR-a opštine Apatin, koji je govorio o istorijskom datumu, 24. oktobru 1944. godine, kada su partizanske jedinice 51. divizije narodnooslobodilačke vojske u sadejstvu sa jedinicama slavne Crvene armije proterale fašističkog okupatora i oslobodile grad i opštinu.

Nakon intoniranja himne “Bože pravde”, dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine, govorio je o svekolikom razvoju apatinske opštine a potom je prikazan film lokalne televizije o najvažnijim investicionim ulaganjima u prethodnom periodu.U njemu su prikazani svi radovi na izgradnji komunalne infrastrukture u gradu i selima.Kako je navedeno u  filmu, posloednjih deset godina u razne objekte na području apatinske opštine uloženo je 16,5 milijardi dinara.

Tradicionalna javna priznanja -Oktobarske nagrade dobio je ukupno 21  pojedinac, kolektiv i institucija sa područja opštine Apatin i Srbije.Nagradu su primili Milan Ristić, direktor Uprave za slobodne zone ministarstva za finansije Republike Srbije za doprinos u osnivanju i radu slobodne zone Apatin,za rezultate u razvoju privrede nagradjen je Robert Viti, vlasnik firme „Fleshsrb“ i „Birograf“ apatinska štamparija.Za postignute rezulate u oblasti socijalne zaštite nagradjena je direktorica Centra Lenka Bojić,za postignute rezultate u oblasti medicine dr Radoslav Barjaktarović, za rezultate u obrazovanju nagradjeni su direktori dve srednje škole i to Milorad Jelača i Vojislav Petrović, a Srdjan Pavić nagradjen je za postignute rezultate u naučno-tehničkom stvaralaštvu.Nagradu je dobila  i Mesna zajednic Prigrevica za uredjenje sela, za društveno humanitarni rad nagradjeni su Miloš Travica i Uroš Ćulibrk, Robert Ambruš kao dobrovoljni davalac krvi, za rezultate postignute u oblasti kulture najviše opštinsko priznanje dobila je Radmila Savčić, Jovan Popović, Radmila Uzelac i posthumno Bora Mileusnić.Za postignute rezultate u oblasti sporta nagrađeni su Marko, Medić Maćo,Nataša Savić i Fudbalski savez opštine.

24 oktobar, Dan oslobođenja opštine Apatin, 2015 24 oktobar, Dan oslobođenja opštine Apatin, 2015 24 oktobar, Dan oslobođenja opštine Apatin, 2015 24 oktobar, Dan oslobođenja opštine Apatin, 2015