DOBRI REZULTATI APATINSKIH ATLETIČARA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

U protekle dve nedelje članovi Atletskog kluba Apatin iz Apatina nastupali su na nekoliko takmičenja u zemlji i inostranstvu.

U Skoplju je održan međunarodni Skopski maraton i polumaraton, Snežana Milošević je u polumaratonskoj trci na 21.097 metara, zauzela 2. mesto iza članice AK Partizan iz Beograda, Danijele Barać. U maratonskoj trci na 42 km i 195 metara, Mariana Čegar Lukić u izuzetno jakoj konkurenciji, zauzela je 6. mesto u ukupnom plasmanu iza četiri takmičarke iz Afrike i Marije Vrajić takmičarke iz Hrvatske koja ima olimpijsku normu u maratonu, u istoj trci apatinski klub imao je još dva predstavnika koji su uspešno završili trku Zoran Radičanin na 17. mestu i Tanja Stojanovski na 12. mestu.

Aleksandar Štajfer osvojio je treće mesto na Skaj raning trci Tornička Bobija iza Kristijana Stošića i Aleksandra Dimitrijevića. Štajfer je ostvario sjajan rezultat na stazi u dužini od 25 kilometara i sa visinskom razlikom od preko 2000 metara, koja je startovala u Ljuboviji, a čiji je cilj bio na planini Bobija.

Proteklog vikenda održano je 3. kolo Treking lige Vojvodine, prvo i drugo mestu u trci na 27 kilometara, zauzeli su članovi AK Apatin Damir Stojanov i Aleksandar Bojović.

Apatinski atletičari nastavljaju sa takmičenjima i naredni vikend, u velikom broju učestvuju na međunarodnom 37. Somborskom polumaratonu, koji se održava u nedelju 15. maja 2016. godine.

Stajfer prvi s leva Mariana Čegar Lukić