DELEGACIJA IZ APATINA I EKIPA PRIGREVAČKOG “DŽIMI-TRANSA” BORAVILI U NEVESINJU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Tročlana delegacija opštine Apatin, koju su činili Miloš Đerić, Slavko Jerković i Dragan Hrnjak, boravila je u dvodnevnoj poseti bratskom Nevesinju, gde je održana 138. Nevesinjska olimpijada.

Delegacija iz Apatina prisustvovala je svečanom prijemu kod opštinskih zvaničnika, a sve u cilju daljeg jačanja saradnje dve bratske opštine. Organizovan je i zajednički sastanak kome su prisustvovali predstavnici društveno-političkog života Republike Srpske i Srbije i predstavnici pobratimskih uduženja.

otvaranje 2013 - 4

Tradicionalne i viteške discipline protekle su uz učešće velikog broja takmičara, a među njima su bili i članovi prigrevačke ekipe “Džimi-trans”, višestruki učesnici apatinske “Ličke olimpijade”, koji su u pojedinačnim konkurecijama ostvarili zapažene rezultate.

Sa najboljim skokom od 3,13 metara, Aleksandar Bundalo iz Prigrevice osvojio je zlatnu medalju u skoku u dalj, a vitešku disciplinu bacanje kamena s ramena obeležio je Miloš Marković iz Apatina, koji je sa hicem 17,17 metara ubjedljivo nadmašio Aleksandra Bundala i prošlogodišnjeg pobednika Radovana Zekovića iz Šavnika.

olimpijada 1

Dosta uzbuđenja i pažnju gledalaca, zbog jake konkurencije, izazvalo je potezanje konopa. Čak četiri od šest prijavljenih ekipa gajilo je nadu da mogu do pobedničkog postolja. Iako su svi u finalu videli konopaše “Džimi-transa” i “Srpskog Sokola” račune su im pomrsili “Prkoški vitezovi”, koji su prvo u polufinalu nadjačali Nevesinjce, a zatim i ekipu iz Prigrevice.

Iako su učesnici stigli iz više gradova BiH, Crne Gore i Srbije, najviše uspeha imali su domaći takmičari.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *